• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Bugün çalışan gazeteciler günü...

Bugün çalışan gazeteciler günü...
Metin Keskin/Yazdı: Çalışan gazeteciler günü, gazetecilik mesleğini icra edenleri onurlandırmak için 1961’den beri 10 Ocak günü düzenlenen Türkiye’ye özgü bir kutlama günüdür.

1961-1971 arasında "Çalışan gazeteciler bayramı" adıyla kutlanmış; 1971 yılındaki askeri müdahaleden sonra ülkede gazetecilerin bazı haklarının geri alınması üzerine kutlama gününün adı, " 10 Ocak Çalışan gazeteciler günü" olarak değiştirilmiştir.”

“4 Ocak 1961’de kabul edilen ve basın çalışanlarının bazı haklar ve yasal güvence sağlayan “212 sayılı kanun” adlı düzenlemenin Resmi gazetede yayınlanışı nedeniyle 10 Ocak günü kutlama günü olmuştur.”

Basın, Demokrasilerde Vazgeçilmez Bir Unsurdur.

"Özellikle son zamanlarda internet gazeteciliğinde yaşanan önemli gelişmelerle medya çeşitlenmiş ve daha da hız kazanmıştır. Medya mensuplarımız da kaydedilen teknolojik gelişmelerle mesleklerini çok daha modern imkanlarla icra edebilir hale gelmişlerdir.

Demokrasinin vazgeçilmez temel taşlarından biri olan basının, kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilendirilmesi açısından çok önemli görevi bulunmaktadır. Basın, kamuoyunu hızlı bir şekilde bilgilendirilirken diğer taraftan ifade özgürlüğünün ve demokrasinin gelişmesine önemli katkıda bulunmaktadır.

Çünkü basın toplumun aydınlatılması, bilinçlendirilmesi, halkın talep ve beklentilerinin kamuoyuna iletilmesi, birlik ve beraberliğimizin korunması ve ülkemizin tanıtımı açısından önemli rol oynamaktadır.

Hakkari'de Yerel Basın Alanında Yeni Bir Dönem Başlıyor ; Ancak Sancılı Bir Dönem

İlimiz Hakkari'de yerel gazetelerin sayısı 11’den 2’ye düştükten sonra daha kaliteli bir hizmet süreci başlamıştı renkli ve 8 sayfadan oluşan yerel gazetelerimizin tirajı günden güne azalmaya geçmiştir. Ekonomik şarlar  yetmedi. Bunun yanında yerel gazetelerimizin web sitesi de yayın hayatını sürdürmektedir. 

Ancak ,zor şartlar altında yürütülecek olan gazetecilik faaliyeti kapsamında ham madde alımlarında ve çalışan personel giderlerinin karşılanmasında maddi yetersizliklerden kaynaklı zorluk çekeceğimizi;

Ama her ne pahasına olursa olsun, basın çalışanlarımızla beraber büyük bir özveri ile, önemli konularda kamuoyu oluşturacak olan bir habercilik faaliyetiyle beraber, evrensel meslek ilkeleri ışığında görevini sürdürerek , daha güçlü bir basın hizmeti sunmaya çalışacağımızın kararlığı içerisinde olduğumuzu belirtiyoruz.

Binbir zorluk ve fedakarlıklarla devam eden, hizmetimizin kalitesinin arttırılması , aynı zamanda demokrasimizin de önemli bir ayağı olan yerel basınımızın daha güçlü olması adına başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm yetkililerin, gerek yerel gazeteci arkadaşlarımızın gerekse de yerel basınımızının içerisinde bulunduğu ağır ekonomik koşullarının iyileştirilmesi için gerekli çabayı göstereceklerine olan inancımı tekrarlıyor,

Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bütün basın emekçi arkadaşlarımın bu anlamlı gününü kutluyor,geleceğe daha güvenle bakan bir çalışma yılı geçirmelerini diliyorum.

Bu haber toplam 1201 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim