• BIST 9524.59
  • Altın 2490.271
  • Dolar 32.5113
  • Euro 34.7174
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C

Bugün senin doğum günün!

Hakan Taş

Bugün merhum Abdurrahman Keskin’in doğum günü… Hakkari siyasetinin en renkli siması, aramızda ayrılışının ikinci yılında… Duruşunla, sohbetinle, bilginle, siyasi ilminle toplumun sevilen simasıydın. Senin oturduğun mekanda sohbet taban yapardı. Gür sesin, etkileyici üslubun kulaklara ziyafet çekerdi.

Seçimler kazandın omuzlarda taşındın. Seçimler kaybettin yürekleri kazandın. Hakkari adını Çankaya kapısına çizdirdin. Varlığımızı mahrumiyet ve yokluklarımıza kazıttın. Herkes tek yürek taşırken sen yüz yürek ile yaşadın. O yüreklerde herkesi, her rengi, her düşünceyi barındırdın. Kimselere kin güdmedin, belinde silah olmadı hiçbir zaman sofranda kalabalık eksik olmadı. Ecevit mavisi gömleğini çok yakıştırdılar sana. Aniden hiç kimseye hoşça kal demeden gidişini yakıştırmadılar. Herkes senin için gözyaşı dökerken, feryatlar, ağıtlar yükselirken sen gözlerini yummuş derin uykuda toprağa kavuşma sonsuzluğunda…

Bugün 02 Ekim. Yani doğum günün. 02 Ekim 1947 yılında doğmuştun. Bütün ömrün gürültülü, hareketli, insanlığa hizmet anlayışıyla geçti. Kalealtındaki kabristandan bizi izliyorsundur. Sana özlemimiz hiç bitmedi. Bu bayram yine ziyaretine geliyoruz. Sana iyi haberlerim var. Çok sevdiğin Selahattin Demirtaş cumhurbaşkanı adayı oldu.

 Çankaya’da ikamet etmeyi kazanamadı ama tüm dünyayı kucaklaşmayı başardı. İnsanlık su misali ona doğru akıyor. Senin Şino, bizim Fatih’imiz ona gösterdiğin onurlu yolda yürüyor. Durankaya’da emin ellerde. Torunların mezun olmak üzere. Onlarda bu ülkede söz sahibi olmak için yeminli. Vasiyetin de yerine geldi. İsmail’i evlendirdik. Düğünde Cumhur Keskin’de vardı. Necip Şen’in oğlu dedesinin adıyla, rengiyle, kokusuyla büyüyor. Kobani-şengal ve Rojava için üzülme çünkü zulmün ve zalimin ensesindeyiz. Hakkari’li gençler bu onurlu savaşta şehit oluyor, Kürdistan’a bağımsızlık yakındır.

Doğum günü partilerinden hiç hoşlanmazdın. Çünkü sen yaşlanmayı kabul etmezdin. Kendini hep delikanlı gibi gördün. Fakat bugün hem Cuma akşamı hem de bayram arifesi. O yüzden akşama doğru mezarının başında toplanacağız. Bize bıraktığın manevi miras için sana bir kez daha teşekkür edeceğiz.  Doğum günün kutlu olsun Abdurrahman KESKİN…

Bu yazı toplam 3981 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim