• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Buldan: "Hakkari’de 3-0 yapacağız"

Buldan: "Hakkari’de 3-0 yapacağız"
Memleketinde halkla bir araya gelen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “Biz artık hiçbir ilimizde; Hakkari’den Diyarbakır’a, Dersim’e kadar bizim yaşadığımız topraklarda Ak Parti’ye tek bir oy gitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

 Gül’ün açıklamalarına da değinen Buldan, “Partisinden ikinci 27 Mayıs muhtırasını aldı” diye konuştu. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki Milletvekilleri ve parti meclis üyeleriyle, Van gezisinin ardından memleketi Hakkari’ye geçerek halkla bir araya geldi. 

Buldan ve beraberindekiler, kent girişine 40 kilometre kala yüzlerce araçla Özgürlük Meydanı’nda karşılandı. Kent Milletvekili Nihat Akdoğan ile partinin Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclis (PM) üyelerinin bulunduğu kitlenin karşılamasının ardından araçlar konvoyu şeklinde kent merkezine hareket etti.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Kent merkezindeki Bulvar Caddesi’nden yüzlerce kişiyle birlikte HDP İl binasına kadar coşkulu bir yürüyüş düzenlendi.  

Yürüyüşün ardından parti binasında halkla bir araya gelen Buldan, kurdukları ortaklık MHP’yi parlamentoya taşımadır. Ak Parti’ye verilen her bir oy MHP’nin hanesine yazılacaktır dedi.  
 
‘HAKKARİ’DE 3-0 YAPACAĞIZ’
 Hakkari’den Diyarbakır’a, Dersim’e kadar bizim yaşadığımız topraklarda Ak Parti’ye tek bir oy gitmesine izin vermeyeceğiz. İnsanlarımıza, bize uyguladıkları zulmü, yaklaşımı anlatacağız. 'Kürt halkı ile sorunumuz yok' diyorlar. O zaman Selma Irmak, Abdullah Zeydan neden tutuklu? Hakkari’de 24 Haziran seçimlerinde yüzde 99.9 oy olacağız ve 3-0 yapacağız” dedi. 

'GÜL KORKTU ADAY OLMADI'
Buldan, şöyle devam etti: "Bizim adaylarımız, onlarınki gibi korkak, ürkek yalan söyleyen değil, zulümden, baskıdan, şiddetten yana değil, insan hakları, demokrasi ve özgürlükten yana olacak. Buradan hakimlere, savcılara, valilere, polislere sesleniyoruz.

Gün gelir size de muhtıra uygularlar. Gün gelir sizi de cezaevine koyarlar. Abdullah Gül’e yaptıkları gibi. Onu tehdit ettiler. Geçmişte olduğu gibi Gül, kendi partisinden ikinci 27 Mayıs muhtırasını aldı. Korktu aday olamadı.” 
 
 ‘HDP TÜRKİYE PARTİSİDİR’
HDP; Lazların, Çerkezlerin partisidir. Sevgili kadınlar, gençler hepiniz aday adayı olun. Türkiye toplumu Ak Parti’ye muhtaç da değil, mahkum da değildir. Bu sistem bozulacak ve Türkiye’nin arzu ettiği sistem 25 Haziran tarihinde oluşacaktır.Ya kazanacağız ya kazanacağız. Hakkari halkına inanıyoruz” diye konuştu.  

Halk buluşmasının ardından Buldan ve beraberindekiler Dağgöl mahallesinde bulunan Cafer Temel'in düğününe katılarak halay çekti. Buldan'ın halay başı çektiği düğün büyük coşkuyla sürdü.

 Halayın ardından Buldan ve beraberindekiler Yüksekova'ya hareket etti. Haber: Serkan Kaya

buldan-m.jpgbuldan-1.jpg

 

Bu haber toplam 4646 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim