• BIST 9733.46
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Buldan; HDP’nin seçim bürosu açılışında konuştu

Buldan; HDP’nin seçim bürosu açılışında konuştu
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yerel seçim çalışmaları kapsamında geldiği Hakkari’de HDP’nin seçim bürosunun açılışın da konuştu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve aralarında Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk, İnsan ve Özgürlük Partisi (İYÖP) Genel Başkanı Mehmet Kamaç, (Platforma Demokratên Kurd) PDK-Bakur Genel Başkanı Sertaç Bucak, HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, yerel seçim çalışmaları kapsamında HDP’nin seçim bürosunun açılışına katıldı. 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN

HDP il ve ilçe eşbaşkanlarının yanı sıra, belediye eşbaşkan adayları Cihan Kahraman, Seher Kadiroğlu Ataş, Çukurca Belediyesi eşbaşkan adayları Ebubekir Kanar ile Hividar Ertunç’un da dahil olduğu seçim otobüsü, kent merkezinde tur attı. 

GÖRÜNTÜLERİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Halk, sabah saatlerinden itibaren, HDP il binası önünde toplanmaya başladı. Biriken kitle ellerinde HDP bayrak ve flamalarıyla davul zurna eşliğinde halay çekti. Partililer “HDP halktır, halk burada”, sloganları eşliğinde HDP il binasından Bulvar Caddesi üzerindeki seçim bürosu olarak kullanılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il binasına yürüdü.

buldan-1-001.jpg

Soğuk ve yağışlı havaya rağmen yüzlerce kişi tarafından karşılanan Buldan ve beraberindekiler “Direne direne kazanacağız”, “Leyle Güven onurumuzdur” sloganlarıyla karşılandı. Büyük bir coşkunun hakim olduğu HDP seçim bürosu açılışına, Hakkari Belediyesi eşbaşkan adayları Seher Kadiroğlu Ataş ve Cihan Karaman’ın halkı selamlamasının ardından konuşmalar yapıldı. 

İYÖP Genel Başkanı Mehmet Kamaç, Kürt halkının değerleri için ittifaka girdiğini belirterek, “Bu iradeyi ayak altına alanları 31 Mart’ta göndereceğiz” dedi. İttifakın tarihi olduğunu dile getiren Kamaç, ittifakı devam ettireceklerini söyleyerek, “Birlikte hareket ederek kurtulabiliriz” dedi.

Alkış ve sloganlar eşliğinde anons edilen HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da, “Bugün burada olmaktan bir Hakkarili olarak gurur duyuyorum dedi. 

 ‘SANDIKLARDA DERS VERECEĞİZ’
Bugün zorlu bir süreçten geçildiğini dile getiren Buldan, şöyle devam etti: “Ancak bu kadar zorlu olmasına rağmen başta Hakkari olmak üzere gittiğimiz her yerde sizlerin coşkusuyla karşı karşıya kalıyoruz. Bu coşku 31 Mart’ta sandıklara yansıyacak.

buldan-2.jpg

Bundan kuşku duymuyoruz. Çünkü Hakkari halkı ödediği bedelleri bilir, gasp edilen belediyelerini bilir, rehin alınan milletvekillerini bilir. Bu halkı engellemekten başka hiçbir şeyi reva görmeyen; ama bunun karşısında güçlü bir mücadele var.

Bunun için de yaptıklarını; belediyeye kayyum atarak, belediye başkanlarımızı rehin alarak bu kenti yönetmeye çalışanlara karşı 31 Mart’ta sandıklarda ders vereceğiz.”

‘UMUDUMUZU KİMSE KIRMAYACAK’
Buldan, “Yine cezaevindeyken 24 Haziran seçimlerinde irademdir dediniz, kazandırdınız. Sonra tahliye oldu, ama bedenini açlık grevine yatırdı. Onlar rehin aldıkça tutukladıkça, gasp ettikçe biz daha çok büyüyoruz, daha çok birbirimize bağlanıyoruz. İşte bizim mücadelemiz bu kadar büyük ve onurludur.

buldan-3.jpg

Nerede olursak olalım; halkımızın yarınlarına dair büyük umutlarla yola çıktık. Bu umudumuzu kimse kıramayacak” diye konuştu.

‘BURASI KÖY DEĞİLDİR’
Buldan, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından partilerinin hedef gösterilmesine ve “Gidin” sözlerine şöyle cevap verdi: “Bize hakaret etmeyi kendisine bir göreve olarak almış. Terk edin diyorlar. Kendisini Maho ağa zannediyor. Sanki burası bir köydür.

Sanki bizi köyünden kovmaya çalışıyor. Bu kent bizim, bu topraklar bizim. Biz, bu ülkenin her yerine kök salmışız. Bir ülkenin cumhurbaşkanı kendi halkından bu kadar nefret etmemeli, bir ülkenim cumhurbaşkanı kendi vatandaşını kovmamalı, 6 milyon insanı yok saymamalı.

Biz geçmişte Cumhurbaşkanlığı yapan çok insan gördük. Neredeyse onlara bile rahmet okutacak bir duruma geldiler. Ancak bu ülkenin cumhurbaşkanı AKP’ye oy vermeyen herkesi bu ülkede yok sayıyor. Oysa biz bu ülkenin, demokrasi, özgürlüğe olan ihtiyacından kaynaklı her gün rengini iradesini ortaya koyan partiyiz.”

buldan-4.jpg

Leyla Güven ve cezaevindekilerin açlık grevini hatırlatan Buldan, “Sevgili Leyla ve onunla birlikte açlık grevine giren birçok arkadaşımızın tek bir talepleri var. Bu talep meşru bir talep, haklı bir talebi, yasal bir taleptir. İmralı’daki Sayın Öcalan’ın kendi ailesi ve avukatlarıyla  görüştürülmesi talebi. Bu talebi AKP ve Adalet Bakanlığı engellemektedir.

Arkadaşımız Sevgili Dersim Dağ da bedenini açlık grevine yatırdı, Leyla moral olsun diye. Biz de HDP olarak bu haklı talebin arkasındayız, tecrit mutlaka kalkmalıdır. Bugün Türkiye’de herkes tecrit altındadır. Büro açılışında engel varsa bu bir tecrittir.

İnsanların seçim çalışması yapma hakkı vardır. Bu engelleniyorsa burada tecrit vardır. Bu tecrit tüm Türkiye toplumuna riayet ediyor. Biz bunu kabul etmiyoruz. Biz HDP olarak Türkiye’nin toplumsal barışa olan ihtiyacından kaynaklı buradayız. Bu büro açılışımızın 31 Mart’ta başarı getirmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Buldan, son olarak “Sandıklarımız sahip çıkalım, oylarımıza sahip çıkalım, Hakkari halkı bir kez daha tarih yazacak. Yüzde 90 oranıyla büyük başarının altına imza atalım” çağrısı yaptı. Buldan ve beraberindekiler Yüksekova’ya gitmek için yola çıktı. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 6849 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim