• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Buldan, Şemdinli'de halka seslendi

Buldan, Şemdinli'de halka seslendi
HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde halk buluşması gerçekleştirdi.

Şemdinli'de HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımı ile gerçekleştirilen halk buluşması mitinge dönüşürken Buldan burada yaptığı konuşmada,”Çünkü zihniyet aynı. 90'lı yıllarda Çiller ve Ağar ile kola yürüyorlardı, şimdi anı sahneyi paylaşıyorlar. Ama biz bu ülkenin 90'lara dönmesine asla izin vermeyeceğiz" dedi.

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde HDP Eşgenel Başkanı Pervin Buldan'ın katılımı ile gerçekleştirilen halk buluşması mitingi alanına dönüştü.

Buluşma öncesi ilçeye 5 kilometre uzaklıkta bulunan Kaymakamlık Çeşmesinde araç konvoyu ile karşılanan Buldan, HDP kent adayları, Eski Milletvekilli Hamit Geylani, DTK Temsilcileri HDP,DBP İl ilçe Eş Bbaşkanları buradan oluşturdukları konvoy ile kente hareket etti.

 Yol boyunca büyük bir ilginin yaşandığı konvoya balkonlarına çıkan yurttaşlar zafer işareti, alkış ve zılgıtlar ile eşlik etti. Konvoy ilçeye girdiğinde ise coşku artarak devam etti.

7'den 70'e herkesim seçim arabasının önünü ellerinde HDP flamaları ve zafer işareleri ile karşıladı. İlçe girişinde gerçekleştirilen karşılamanın ardından Cumhuriyet Caddesi üzerinden seçim bürosuna kadar yürüyüş düzenlendi. 

Genç ve kadınların yoğun bir şekilde katıldığı buluşma seçim bürosu önünde doruğa çıkarken Buldan burada kitleye seslendi Buldan, " 90'lı yıllarda  Çiller ve Ağar ile kola yürüyorlardı, şimdi anı sahneyi paylaşıyorlar” dedi.

İlçeye bağlı Şapatan ile Yufkalı (Nêrdûşê) köylerinde yapılan işkencelere değinen Buldan,  Tepeden bakıp halkı terörist görenlere en güzel cevabı 24 Haziran'da vereceklerini belirtti. Konuşması sık sık "Şemdinli seninle Gurur duyuyor" sloganı ile kesilen Buldan son olarak cezaevindeki siyasi tutsaklara değinerek bu seçimin cezaevindekilerin özgür kalacağı seçim olacağını söyledi.

Konuşmanın ardından Yüksekova'daki mitinge katılmak üzere yolla çıkılırken yoğun ilgiden dolayı Buldan'nın aracı uzun bir süre seçim bürosunun önünde kalmak zorunda kaldı. Buldan ve beraberindekiler Yüksekova mitingine katılmak üzere ilçeye geldi. Basından

hdp-semdinli-2-001.jpghdp-semdinli-001.jpg

Bu haber toplam 2725 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim