• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Burası Taksim değil Hakkari!

Burası Taksim değil Hakkari!
Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen “Ramazan Şenliği” renkli görüntülere sahne oldu ve ilk defa Türkçe ve Kürtçe Hacivat karagöz sahne aldı.

.Hakkari’nın Ramazan gecelerinde İstanbul Taksim meydanını aratmayan renkli görüntüler yaşandı. Akşam saatlerinde Hakkari Ramazan gecesi eğlencesi için il dışında gelen bir ekip ilginç giyim tarzları ile kent merkezinde davul eşliğinde ilerleyerek vatandaşları eğlence programına

İftar saatinden sonrada Vali Vekili Hasan Ongu, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, Cumhuriyet Başsavcısı Artuğ Kürşat Şahin İl  Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu gece geç saatlerde çarşıda dolaşan vatandaşların arasına katılarak birlikte çay içip sohbet ettiler.

Daha sonrada Vali Vekili Hasan Ongu, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ve İl  Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu eski hükümet konağı bahçesinde Hakkari Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ve  geleneksel Ramazan şenliği kültürel etkinlik programına katılarak çocukları kucaklarına alarak onlarla birlikte eğlendiler.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Türkçe Kürtçe Hacivat karagöz oyunu  Nasretin hoca, şiir, ilahi dinletisi ve değişik etkinlikleri birlikte izlediler. Yoğun katılımın sağlandığı Ramazan Şenliği etkinliklerinde çocuklara şeker katılımcılara ise çay ikrama yapıldı.

Eski hükümet Konağı bahçesindeki etkinliklerin bir ay boyunca devam edeceği belirtildi.

Düzenlenen etkinliklerin organizatörlüğünü yapan Cinegold's Müdürü Hatice Doğan, ilk defa Hakkari’de böyle büyük bir şenliğin düzenlendiğini söyledi.

Doğan,”İlk defa Kürtçe, Türkçe Hacivat karagöz sahne aldı. Şenliğe inanılmaz büyük bir katılım oldu. Çocuklar inanılmaz bir şekilde coştu.

Mısır’dan dünya Kuran-ı kerim şampiyonunu getirdik burada Kuran-ı kerim dinletisi yapıldı ilahiler okundu. Şiir ve Nat gecesi yapıldı.Ünlü sanatçılar gelmişti ilahi konseri verdiler.

Hiç beklemediğimiz bir kalabalık ile karşılaştık. İlk defa bu şehirde böyle büyük bir şenliği şahit oluyoruz. Bize destek olan sayın Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyit Epcim, Belediye Kültür Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com

ramazan-geceleri-2.jpgramazan-geceleri-1.jpgramazan-geceleri-3.jpgramazan-geceleri-4.jpg

ramazan-geceleri-6.jpgramazan-geceleri-5.jpg

Bu haber toplam 7262 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim