• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Büyük bir IŞİD birliği vuruldu!

Büyük bir IŞİD birliği vuruldu!
ABD ve koalisyon güçlerinin, Kobani’de terör örgütü IŞİD'in büyük bir birliğini vurduğunu duyuruldu.

IŞİD’in saldırısı altındaki Rojava’nın (Suriye Kürdistanı) Kobani kenti, güne bugün sakin uyandı. Kentte keşif uçuşu yapan uçaklar dışında ciddi bir hareketlilik olmadığını ve zaman zaman top sesleri geldiğini aktardı. Bu sessizliğin, dün gece savaş uçaklarının belediye civarındaki örgüt hedeflerini vurmasından beri sürdüğünü bildirildi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı’ndan (CENTCOM) yapılan açıklamaya göre, ABD ve partner ülkelere ait güçler, IŞİD üyelerine ait hedeflerine yönelik olarak 17-19 Kasım arasında Suriye'de 6, Irak'ta da 24 hava saldırısı düzenledi.

Açıklamada, ABD'nin bir hava saldırısında da Suriye'nin kuzeybatısındaki Harem ilçesi yakınlarında, "bazen Horasan Grubu olarak adlandırılan, deneyimli El Kaide unsurlarından oluşan ve üyelerinin ABD ile müttefiklerine karşı dışarıdan saldırılar planladığı şebekeyle" bağlantılı bir depolama tesisinin vurulduğu ve imha edildiği kaydedildi.

CENTCOM açıklamasına göre, Suriye'de Kobani yakınlarındaki 5 hava saldırısında IŞİD'e ait bir muharebe mevzisi, bir toplanma alanı ve faaliyet halindeki üç bina imha edilirken, iki muharebe mevzisi kullanılamaz hale getirildi, iki taktiksel ve bir büyük IŞİD birliği vuruldu. Haseke'nin güneybatısındaki bir hava saldırısında da IŞİD tarafından işletilen bir ham petrol toplama noktası hasara uğratıldı. 

Irak'ta da Kerkük yakınlarında düzenlenen 13 hava saldırısında IŞİD'e ait iki muharebe mevzisi, 7 toplanma alanı, bir topçu mevzisi, bir buldozer ve bir yükleyici araç imha edildi. Musul yakınlarındaki 7 hava saldırısında, örgütün 5 taktiksel birliği vuruldu, bir emprovize patlayıcı cihaz üretim yeri hasara uğratıldı ve bir topçu mevzisi, üç araç, bir bina, bir topçu silahı ve bir topçu silah taşıma aracı imha edildi. Beyci yakınlarındaki üç hava saldırısında IŞİD'in üç taktiksel birliği hedef alındı ve örgütün bir binası ile bir araç yok edildi. Felluce yakınlarında da örgütün bir taktiksel birliği vuruldu.

Bu haber toplam 2963 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim