• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

BÜYÜK DERBİ HAKKÂRİ’DEN GEÇTİ

Murat Taş

Tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi ilimiz Hakkâri’de de tüm sporseverlerin gözü dev derbi deydi. Fenerbahçe-Galatasaray taraftarları maça saatler kala Hakkâri sokakları sarı-lacivert ve sarı-kırmızı renklere bürünmüştü. Her sokak  başında, kahvelerde, binaların balkonlarında, iş yerlerinde  iki takımın bayrakları asılıydı ve kıyasıya bir şampiyonluk sohbeti vardı her köşe başında.

Maçın oynanacağı Şükrü Saraçoğlu stadı adeta Hakkâri’ye taşınmıştı. Belki stada Galatasaray taraftarı alınmadı ama Hakkâri’de Fenerli – Cim bom lu renklere gönül vermiş vatandaşlarımız el ele, kol kola maçı beraber ve kardeşçe izlediler. Her iki takım taraftarları burada karşılıklı sevgi saygı çerçevesinde dostane bir şekilde maçı seyretmesi tüm Türkiye’ye örnek olacak bir davranıştı.

Maçın bitiminden hemen sonra Hakkâri sokakları adeta sarı-kırmızı renklere boyandı. Galatasaray’a gönül vermiş taraftarlar sevinçleri görülmeye değerdi. Ayrıca Fenerbahçe’ye gönül vermiş  taraftarlarında Fair-play çerçevesinde rakiplerini kutlamaları ve onlarla birlikte sevinç turu atmaları gecenin görülmeye değer ayrı bir güzel yanıydı.

Evet, inanmayacaksınız ama tüm  Türkiye’de iki takım taraftarları arasında olaylar, kavgalar yaşanırken Hakkâri’de iki takım taraftarları el ele, kol kola şampiyonluğu kutladılar. Bu gerçekten de tüm Türkiye’ ye örnek olacak bir davranıştı.

Adeta Hakkâri’de ki tüm sporseverlerin ülkenin her tarafına örnek olunacak bir davranışa vesile  oldular. Sporun sadece bir keyif, bir eğlence olduğunu herkese bir kez daha kanıtladı Hakkâri halkı. Hakkâri’de spora gönül vermiş tüm  takım taraftarlarını yürekten kutlarım, helal olsun size, olması gerekeni bize yakışanı yaptığınız için teşekkürler.

Umarım Ankara, İstanbul, Bursa, Trabzon bu sesi duymuştur. Sporun sadece birkaç ille sınırlı olmadığını ve ülkenin taa  öbür ucundaki ilimizde de, Hakkâri’de de  yaşayan bir spor camiası, futbol kulüpleri olduğu, futbol oynayan binlerce genç olduğunu görmeleri gerekir artık.

Her türlü sportif etkinliklerden yoksun bu unutulmuş memleketin kendi kaderine terk edilmesine bir son verilmeli artık. Hiçbir spor tesisi olmadan, bütçe olmadan, giyecek malzeme olmadan  tüm imkânsızlıklara rağmen sadece futbola olan aşklarından dolayı her zorluğa göğüs geren insanların burada olduğunu hatırlamaları gerek büyüklerin.

Sporun bir eğlence olduğu bilincinde olanHakkârili sporcu ve sporseverlere, kulüplere bu takdire şayan ayakta kalma mücadelesi ve centilmenliği Ankara’daki büyüklerimizin artık görmesi, şapkasını önüne koyarak düşünmesi gerekir. Bu  unutulmuş her zaman ihmal edilen ilin bu ülkenin bir parçası olduğunu ve burada da futbolu seven, futbolla yatıp futbolla kalkan bir futbol camiası olduğunu ve onlara gereken desteğin imkânların sağlanmasına bu derbi maç belki vesile olacaktır. Buradan tüm Galatasaray ve Fenerbahçeli sporseverleri tebrik eder, şampiyonluğun Tüm Galatasaray camiasına hayırlı olmasını dilerim.    

 

 


 

Bu yazı toplam 4768 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim