• BIST 9079.97
  • Altın 2322.804
  • Dolar 32.3596
  • Euro 34.9247
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Büyük vicdansızlık!

Büyük vicdansızlık!
Adana'da 90 yaşındaki kadın, 500 lira yaşlılık maaşını, kartını çalan torunu alınca gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, olay, Seyhan ilçesi Denizli Mahallesi 57128 Sokak’ta bulunan tek odalı camları olmayan bir evde meydana geldi. Mehmet Tekintamgaç ile yaptığı evlilikten 5 çocuğu olan Nuriye Tekintamgaç (90), 25 yıl önce eşini kaybederek genç yaşta dul kaldı.

Çocuklarının sahip çıkmaması üzerine kimsesiz kalan 6 torun sahibi Nuriye Tekintamgaç, ağabeyinin bir odalı penceresinde camları olmayan evine yerleşti. Yıllardır yalnız yaşayan Nuriye Tekimtamgaç’ın tek geçim kaynağı devletin verdiği 65 üstü yaşlılık maaşı oldu. 

Yaklaşık bir ay önce Başbakan Binali Yıldırım’ın açıkladığı ‘Bahar müjdesi’ paketinde yer alan ‘Yaşlılık aylığının 266 liradan 500 liraya çıkması’ kimsesi olmayan Nuriye Tekintamgaç’ı mutluluğa boğmuştu. 

3 ayda bir bin 500 lira maaş alacak olan Tekintamgaç, yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi ‘yaşlılık maaşını’ çekmek için bankaya gitti. Hesabında para olmadığını ve maaşının bankamatikten 2 genç tarafından çekildiğini öğrenen yaşlı kadının dünyalar başına yıkıldı.

Yaşlılıktan dolayı yürümekte zorlanan ve bu yüzden bir yerden bir yere giderken dizlerinin üzerinde emekleyen Nuriye Tekintamgaç, çevredeki komşularından yardım istedi. 

Vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Polis kadının şüphelendiği torunlarının isimlerini alarak zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Dizlerinin üzerinde birinci kattaki evine çıkmak için merdivenleri tırmanan yaşlı kadın yaşadığı bir tek odalı yeri kendisini görüntüleyen gazetecilere gösterdi. 

Ramazan Bayramı öncesi tüm parasının çalınması üzerine gözyaşlarına boğulan yaşlı kadın, “Yıllardır tek yaşıyorum. Yer yatağında yatıyorum. Ben uyurken cüzdanımdan emekli kartımı almışlar ve tüm paramı çekmişler. Bankaya gidince hesabımda paramın olmadığını gördüm.

Dünyam başıma yıkıldı. Tam da devletimiz maaşımıza zam yaptığı sırada paramı çaldılar. 5 kuruşum kalmadı. Gördüğünüz tek odalı bir yerde yaşıyor yer yatağında yatıyorum. Kimsem yok” dedi.

Bu haber toplam 2695 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim