• BIST 9659.17
  • Altın 2495.067
  • Dolar 32.5864
  • Euro 34.8484
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Çadır ve ahırlarda yaşam mücadelesi

Çadır ve ahırlarda yaşam mücadelesi
Sokağa çıkma yasağının sona erdiği Şırnak’ta evleri yıkılan ve gidecek yer bulamayan 8 aile, kent girişindeki ahır ve çadırlara yerleşti. Hayvanlarıyla aynı yerde yaşayan ailelerin dramı yürek burktu.

14 Mart’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının 14 Kasım’da kaldırıldığı Şırnak, yasak süresince olduğu gibi yasağın kaldırılmasının ardından da büyük dramlara sahne oluyor.

Merkezinde bulunan 12 mahallesinden 7’sinin birkaç cami ve bina dışında neredeyse tamamen yıkıldığı ve moloz yığınına döndüğü kentte birçok aile başını sokabilecek ev bulamadı.

Bu yüzden evlerine gelen Şırnaklılar'ın çoğu yasağın ilan edilmesiyle birlikte göç ettikleri başta Cizre, Uludere, İdil, Silopi, Beytüşşebap ve Güçlükonak ilçeleri ve köyleri ile bölgedeki diğer illere geri döndü.

Evleri yıkılan ve gidecek yer bulamayan 8 aile ise kent girişindeki ahır ve çadırlara yerleşti. Mikrop ve hastalıklara davetiye çıkaran ahır ve çadırlarda hayvanlarıyla birlikte yaşayan ailelerin dramı yürek burktu.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


“Bir çadırda 9 kişi kalıyoruz”

Çocukları okula giderken yaşanan olaylar yüzünden göç edip buraya geldiklerini ve 8 aydır çadırda yaşadıklarını anlatan Hatun Belge, “Yasak kalkınca Şırnak’a gittik ama evimiz yıkılmıştı.

Bir çadırda 9 kişi kalıyoruz. Hiç durumumuz yok. Bazen yardım geliyor ancak yeterli olmuyor. Çocuklarımız buralarda boş boş dolaşıyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” dedi.

Yasak ilan edilmeden önce kentten ayrıldıklarını belirten Hazal Koluman, “Perişan olduk, göründüğü gibi hiçbir halimiz yok. Ne kendimize bakabiliyoruz ne de ev yapabiliyoruz.

Bu çadırda 3 aile kalıyoruz” diye konuştu.
Evlerinin yakıldığını dile getiren Saadet Bahşiş ise, “Biz Şırnak’tan çıktık.

Evlerimiz yıkıldı. Çocuklarımız her birini bir yere gönderdik okula gitsinler diye. Mecburen çıktık Şırnak’tan, çadırlara yerleştik. Başka yerde kiralardan dolayı yapamadık. Bu nedenle burada çadırlara yerleştik” dedi.  İHA

Bu haber toplam 3287 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim