• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Çalık " Hakkari'den seslendi

Çalık " Hakkari'den seslendi
AKP) Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, AK Parti Hakkari Merkez İlçe Kongresi'ne katıldıktan sonra 5 yıl önce mayın patlamasında yaralanan Zeynep bebeği evinde ziyaret etti.
'Türkiye’de Sivil Toplum Buluşmaları' toplantısına katılmak üzere Hakkari’ye gelen AK Parti Genel  Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık; Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Batman Milletvekilimiz Ziver Özdemir, Konya Milletvekili Mustafa Akış, Doç. Dr. Hüseyin Tutar ve Genel Merkez Gençlik Kolları Halkla İlişkiler Başkanı Zeynep Yıldız il olarak Atatürk Kültür Merkezi’nde AK Parti Merkez İlçe Kongresi'ne katıldı.
 
AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmuttalip Özbek, 2010 yılındaki Geçitli köyünde 9 kişinin hayatını kaybettiği mayın patlamasında yaralanan Zeynep bebeğe anne şefkati gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık’a teşekkür ederek konuşmasına başladı.

Özbek,”Hakkari nüfusunun yüzde 70’i gençlerden oluşuyor. Bunların çoğu da işsizdir. 30 yılık çatışma dönemi insanları büyük bir tranva içine sürüklemiştir.  Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Batman Milletvekilimiz Ziver Özdemir,  barış süreci, geçmişten günümüze ve parti çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verdi. Aileler açlık sınırı altında yaşamlarını sürdürüyor. 300 TL ile ailelerini geçimini sağlayanlar var. Aylık 500 TL verseniz 500 kızımız çalışır.

Bu işsizlik ve bu yoksulluğu ortadan kaldırmak için hükümetimizin buraya çok ciddi bir şekilde el atması lazım. Bu çatışmalı ortamını yatırımlarla ortada kaldıralım” dedi. Çözüm sürecinde değinen Özbek, artık insanların rahatlıklar köy, mezra ve yaylalarına gidebildiğini söyledi.

AK Parti Genel  Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık, ilk önce Kürtçe olarak Hakkari’nin il ve ilçelerinin isimlerini söyleyerek herkese selam gönderdi. Çalık, ”Şimdi bu isimleri bugün söylüyoruz. Geçmişte isimlerini bu şekilde anamazdık, yasaklar vardı. Bu yasaklarla beraber birlikte Türkiye karanlığa gömülüyordu.
 
Şimdi aydınlık bir Türkiye var. Başbakanımızdan il ve ilçelerimize selamlar getirdik. Bakın tüm teşkilatımızla birlikte buradayız. Hakkari’de Ebul Bereket Hazretlerinin söylemiş olduğu gibi muhabbetin hesabı 3 şeydedir. Bir vefada, iki edepte, üç mürüvettedir. Bizim Hakkari’ye vefamız var, gönül bağımız ve muhabbetimiz var, bu muhabbetin hiç kimseye bozmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

"30 yıldan beri akan bir kan var" diyen Çalık, ”Bu kanın durdurulması için başlatılan bir süreç var. Son iki yıldır Hakkari’nin dağlarına duydum ki, gördüm ki çiçekler açmış, Zap Suyu artık başka akıyor. Anneler artık ağlamıyor. O annelerin gözyaşlarıyla beslenenler artık beslenmesin. Ben de bir anneyim, çocuğumu askere gönderirken Hakkari’nin il ve ilçelerine gönül ferahlığı ile göndermenin memnuniyetini yaşamalıyız. Dağa çıkan evlatlarımın artık çıkmamalarını onlara hissettirmeliyiz.
 
Yeni bir süreç başlattık. Eski Türkiye’yi, karanlık Türkiye’yi tarihe gömeceğiz. Çözüm sürecinde iki yıldır kan akmıyor ve cenazeler gelmiyor. Başta Hakkari olmak üzere hiç kimsenin bozmasına izin vermemeliyiz. 5 yıl önce Hakkari Geçitli köyünde bir olay yaşanmıştı ve 9 vatandaşımız şehit olmuştu. Aralarında yaralanan 9 aylık Zeynep bebek vardı ve hepimiz ona ağlamıştık.
 
Malatya’da tedavi ettirdik ve, 'O bebek büyüyecek, ben ziyaret edeceğim' demiştim. Bugün işte Hakkari’deyim ve kendisini ziyaret edeceğim. Şunu söylemek istiyorum Hakkari’de yapılan üniversite, hastane, havaalanı gibi yatırımlara kimse artık engel olamayacaktır. Bundan sonraki yatırımlarımızda devam edecek ve Yüksekova Havaalanı 2015 yılı Haziran ayında inşallah hizmete girecektir. Hakkari’ye yönelik yatırımlarımız devam edecek. İstanbul, Ankara ne ise Hakkari’de odur.
 
Yakında İstanbul, Ordu, Gazi Antep ve Malatya Belediye Başkanları Hakkari’de hizmet atağı başlatacaklardır, bunun müjdesini vermek istiyorum” şeklinde konuştu.
  
16 Eylül 2010 yılında Hakkari Durankaya Beldesi ile Geçitli köyü arasındaki karayolunda meydana gelen patlamada 9 kişi hayatını kaybederken, 9 aylık Zeynep bebek ve ablası Sudenaz Kurt ile 4 kişi yaralanmıştı. Mayın patlamasında annesi ölen ve kendisi yaralanan 9 aylık Zeynep Kurt, Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmıştı.
 
Şimdi 5 yaşında olan ve anaokuluna giden Zeynep Kurt’u ziyaret eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Başkanı Öznur Çalık ve beraberindekileri Kurt ailesi kapıda karşıladı. Geçitli’deki mayın patlamasında yaralanan ve kızım dediği Zeynep bebek ve ablası Sudenaz’ı kucağına alan Çalık, Başbakanın gönderdiği hediyeleri kendi elleri ile çocuklara teslim etti.
 
Çocuklara sarılarak konuşmasını sürdüren Çalık, ”Sudenaz ve Zeynep bebek annelerini kaybettiler. Hiçbir anne ve baba evlatsız, hiçbir evlat da anne ve babasız kalmasın inşallah. Zeynep bebek yaralandığında daha 8 aylık idi. Malatya’da tedavisi yapıldı. Başbakanımız kendisi ile bizzat ilgilendi. Hakkari’ye giderken, 'Zeynep bebeği ziyaret et, benim için öp' demişti. Başbakanın gönderdiği hediyeleri vererek onu öptüm” dedi.
 
Çalık, daha sonra her iki kardeşten, 'Türkiye’de barış olsun' sözlerini tekrarlamalarını istedi. Çalık daha sonra köyden ayrılarak bir otelde basına kapalı olarak STK temsilcileri ile bir araya geldi. Hakkarihabertv.com
 
n1.20141108165129.jpg
 
n2.20141108165141.jpg
 
n3.20141108165152.jpg
 
n-4.20141108165819.jpg
 
 
 
Bu haber toplam 3627 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim