• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Çanakkale'de deprem! Çevre illerden de hissedildi

Çanakkale'de deprem! Çevre illerden de hissedildi
Çanakkale'de deprem oldu. Son dakika gelen bilgilere göre Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. İstanbul'da deprem!

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN....

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat 21.23'de merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 5,10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, Çanakkale'nin yanı sıra İstanbul'da da hissedildi.
Depremin en yoğun hissedildiği Ayvacık ilçesi Tartışık köyü muhtarı Alaattin Demir, çok şiddetli şekilde salladıklarını söyledi. Muhtar Demir, köyde bazı binalarda çatlarlar oluştuğunu yaralanan ya da ölen olmadığını bildirdi.

Çanakkale'deki depremin artçıları sürüyor

 Çanakkale'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından biri 3.6 büyüklüğünde olmak üzere 20'den fazla artçı deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, Çanakkale'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin ardından 20'den fazla artçı deprem yaşandı. Meydana gelen artçı depremlerden en büyüğü ise saat 22.42'de yaşanan 3.6 büyüklüğündeki deprem oldu. Yerin 7.10 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem, çevre bölgelerde de hissedildi.  

İSTANBUL'DA DEPREM PANİĞİ 

Merkez üssü Çanakkale Ayvacık olan 5 büyüklüğündeki deprem İstanbul ve çevre illerde de hissedildi. İstanbul'da sarsıntıyı hisseden vatandaşlar panik içinde evlerinden çıktı. Tekrar deprem olma ihtimalinden korkan vatandaşlar bir süre sokakta bekledi. Depremi hisseden bir vatandaş, "Bir anda sarsıntı oldu. Herkes dışarıya kaçmaya başladı. Ben de deprem olduğunu anladım. Panikledi insanlar. Depremi hissedenler dışarı kaçtı" dedi.
Depremi hisseden vatandaşlar korku içinde sokağa koştuklarını ifade etti.

ÇANAKKALE'DEKİ DEPREM TEKİRDAĞ VE KIRKLARELİ'DE DE HİSSEDİLDİ 

Çanakkale'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem, Tekirdağ ve Kırklareli'de de hissedildi.
Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde saat 21.23'de meydana gelen 5 büyüklüğündeki deprem Tekirdağ ve Kırklareli'de de hissedildi. Kısa süren depremde bazı vatandaşlar panikle kendilerini dışarı attı.  

AFAD Başkanı Güllüoğlu: “Bütün bölgedeki ekiplerle irtibattayız. Olumsuz ihbarla karşılaşmadık"

 Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu, Çanakkale'de 5.0 büyüklüğünde meydana gelen depremle ilgili olarak, “Bütün bölgedeki ekiplerle irtibattayız. Olumsuz ihbarla karşılaşmadık. Bu sevindirici bir gelişme” dedi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) edinilen bilgilere göre, saat 21.23'te merkez üssü Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi olan, 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. 5.10 kilometre derinlikte meydana gelen deprem, Çanakkale'nin yanı sıra, çevre illerde ve İstanbul'da da hissedildi.

Konuyla ilgili konuşan AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, “Bütün bölgedeki ekiplerle irtibattayız. Olumsuz ihbarla karşılaşmadık. Bu sevindirici bir gelişme. Köy köy irtibatı sürdürüyoruz. Her iki bölgeden de Marmara ve Ege'den hissedildiği bilgisine sahibiz. Şu ana kadar yıkım söz konusu değil” ifadelerini kullandı.

AFAD Çanakkale İl Müdürü Levent Yılmaz, ise konuya ilişkin olarak, "Şu anda ekiplerimizin yaptığı ilk çalışmada herhangi bir yıkıma, olumsuz bir duruma rastlamadık. Şu anda Çanakkale 112 Komuta Merkezi'nde depremle alakalı kriz merkezi oluşturuyoruz" dedi.  

Çanakkale Valiliğinden deprem açıklaması

Çanakkale Valiliğinden yapılan açıklamada, merkez üssü Ayvacık olan ve çevre illerde de hissedilen depremde Ahmetçe ve Kayalar köylerinde kullanılmayan birkaç binanın yıkıldığı ve can kaybının bulunmadığı belirtildi. Ayrıca deprem korkusuyla Ayvacık'ta 10'a yakın kişinin hastaneye başvurduğu aktarıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, "İlimiz Ayvacık ilçesinde 20 Şubat 2019 Çarşamba günü saat 21.23'te 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. AFAD Deprem Dairesi Başkanlığının merkez üssünü Ayvacık ilçesi (Tartışık köyüne 3,5 km uzaklıkta) olarak saptadığı deprem, yerin 5,95 kilometre derinliğinde meydana gelmiştir. Meydana gelen depremin ardından İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi (AADYM) acilen toplanmış olup, depremle ilgili gerekli çalışmalara başlanmıştır. İlçe Kaymakamlıkları, AFAD, Emniyet, Jandarma, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Muhtarlarca bölgede yapılan taramalar neticesinde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı meydana gelmediği anlaşılmıştır” denildi.

Açıklamada, “Taramalar neticesinde ilk gelen bilgilere göre deprem nedeniyle Ayvacık ilçesine bağlı bazı köylerde eski ve oturulmayan binalarda kısmi çatlaklar oluştuğu bilgisi alınmıştır. Ayrıca, Ayvacık'ta 10'a yakın vatandaşımızın deprem korkusuyla hastaneye başvurduğu bilgisi alınmış olup, merkez ve diğer ilçelerimizde deprem nedeniyle hastanelere herhangi bir başvuru olmamıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadesine yer verildi.  

Kandilli Rasathanesinden deprem açıklaması

 Merkez üssü Çanakkale Ayvacık olan deprem ile ilgili Kandilli Rasathanesinden açıklama yapıldı. Açıklamada depremin şiddetti olduğu belirtilerek Çanakkale ili ve ilçeleri ile birlikte Tekirdağ, İstanbul, Bursa ve İzmir'de hissedildiği aktarıldı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve DAE Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi merkez üssü Çanakkale Ayvacık olan Marmara ve Ege bölgesinde de hissedilen depremle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "20 Şubat 2019 tarihinde Tartışık-Ayvacık-Çanakkale merkez üstünde yerel saat ile 21.23'de aletsel büyüklüğü Ml=5.4 olan şiddetlice bir deprem meydana gelmiştir. Depremin odak derinliği yaklaşık 8 km civarında olup sığ odaklı bir depremdir. Deprem Çanakkale ili ve ilçeleri ile Tekirdağ, İstanbul, Bursa ve İzmir illerinde hissedilmiştir" denildi.  

Bu haber toplam 2056 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Hakkari’de tarihi heyecan22 Nisan 2024 Pazartesi 10:32
  • En güçlü böcek Yüksekova’da görüldü22 Nisan 2024 Pazartesi 08:41
  • Hakkari'de 40 su arızası giderildi21 Nisan 2024 Pazar 14:22
  • Hakkari için Kuvveti yağış uyarısı21 Nisan 2024 Pazar 14:14
  • Gevaş'ta dereye kapılan 3 çocuk öldü21 Nisan 2024 Pazar 10:19
  • Türkiye-İran sınırında 4.4 şiddetinde deprem21 Nisan 2024 Pazar 10:16
  • Karadağ'dan Cennet cehennem vadisine ziyaret20 Nisan 2024 Cumartesi 19:38
  • Kırıkdağ köyünde toprak kayması20 Nisan 2024 Cumartesi 12:49
  • Belediye ekipleri hafta sonu mesaisinde20 Nisan 2024 Cumartesi 12:06
  • Temizlik personelini hayvan sevgisi20 Nisan 2024 Cumartesi 10:27
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim