• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Çanaklı köyü!

Hakan Taş

“Orada bir köy var yakında, adı Çeme Ezo… O köy bizim köyümüzdür. Gitmezsek de, ilgilenmezsek de o köy bizim köyümüzdür.” 

Yıl : 1991. Valimiz Şehabettin Harput telefon etti. "Bir köyümüzün açılışını yapacağız, gazeteciliğin dışında sunuculuk da yaparmısın" dedi. Dönemin yetkilileriyle 20 km uzaklıktaki boş arazide kısa, piknik havasında hoş bir açılış yaptık ve ben bu etkinliğin sunuculuğunu yaptım.

 Yıl : 2014. Yani 23 yıl geçti. Kocaman bir yerleşim birimi oldu Çanaklı köyü (Çeme Ezo)... Şuan orada 100 hane var. 800 kişi yaşıyor bu yolüstü şirin köyde. Köye konuk oldum, sorun ve sıkıntılarını dinledim. Merkeze en yakın olan Çanaklı'da hiçbir şebeke çekmiyor. Bazı noktalarda hafif çekim gücü var. Köy sakinleri başvurmadık makam bırakmadı ama sonuç değişmedi. Yani acil bir hasta ve ölüm olayında "imdat" çığlıklarını kimseler duyamaz.  Alt ve üst yapı sorunları can sıkıyor hatta can yakıyor.

 Bir köy düşünün kanalizasyonu olmayan... En acı detay ise şu ana kadar 24 çocuk ve yetişkin karşıdan karşıya geçerken hızlı giden araçların altında kalarak hayatlarını kaybetmeleridir. Köy sakinleri trafik ölümlerini azaltmak adına acilen bir üst geçit yapılmasını istiyor. Bu ölümlerin dışında 50'ye yakın yaralı köylü kardeşlerimiz de mevcuttur.

Hepimizin sık sık içinden geçtiği ama sorunlarını bilmediği ihmal edilen bir köyün adıdır Çanaklı... Ben her zaman derim, "Bu kent ve bu halk kimselerden çekmedi valilerden çektiği kadar"... Gelen her vali kalabalık konvoyu ve kurmaylarıyla köye uğrar sorunları dinler ama makamına vardığında unutur gider.

Çanaklı köyü sakinleri hak ettikleri hizmete kavuşmak istiyor. Sorunlarının çözüm bulmasını istiyor. Devlet, bir taraftan köyleri cazip ve yaşanılır hale getirip geri dönüşler için çaba sarf ederken, diğer taraftan da mevcut köylerimizi sorun ve dertleriyle baş başa bırakıyor. Yani hem köylü milletin efendisidir diyorsun hem de bu efendilerin sorunlarını gidermiyorsun. Rahmetli Necmettin Erbakan’ın dediği gibi “Bu ne perhiz bu ne lahana”…

Orada bir köy var yakında. O köy bizim köyümüzdür. Gitmezsek de, bilmezsek de o köy bizim köyümüzdür. Gençleri spor kompleksi, çocukları oyun alanı istiyor olsa da zaruri ihtiyaçları daha ağır basıyor.

Göreve yeni başlayan valimiz Sayın Yakup Canbolat yakında ilçe ve köy gezilerine başlamadan bu sorunları ortak sorun olarak hatırlatmayı görev bildik. Kimse unutmasın ki dünyaya giden yolumuz Çeme Ezo’dan geçiyor…

Bu yazı toplam 3160 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim