• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 13 °C

Çapraz için tahliye kararı verildi

Çapraz için tahliye kararı verildi
Hasta tutuklu Sibel Çapraz dördüncü duruşmada adli kontrol şartıyla tahliye edildi.

Hakkâri’nin Yüksekova ilçesinde 2015 yılının Kasım ayında bir gürültü eylemi sırasında kolundan vurulan ve hastanede tedavisi sürdüğü sırada gözaltına alınarak tutuklanan Hakkâri İl Genel Meclisi Üyesi Sibel Çapraz'ın duruşması bugün görüldü.

Bakırköy Kadın Cezaevi’nde tutuklu bulunan hasta tutuklu Sibel Çapraz hakkında, “Örgüt üyeliği” ile “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” iddiasıyla Yüksekova Ağır Ceza Mahkemesi'nce açılan davanın 4’üncü duruşmasına Çapraz SEGBİS ile katılırken avukatları Davut Uzunköprü, Banu Güveren ve Harika Günay Karataş da hazır bulundu.

ÇAPRAZ: 4 AMELİYAT DAHA OLMAM GEREKİYOR

Savcılık mütalaasından sonra Kürtçe savunma yapan Sibel Çapraz, bir aya yakındır ameliyat için hastaneden sıra beklediğini belirterek, "Ameliyatım riskli olduğu için doktorlar tereddütte kalıyor. Doktorun kendisi benim daha donanımlı bir hastanede ameliyat olmam gerektiğini söyledi.

Benim sadece bağırsaklarla ilgili ameliyat olmam gerekmiyor. Dört ameliyat geçirmem gerekiyor. Donanımlı bir hastanede ameliyat olmamın sağlanmasını istiyorum. Mütalaaya karşı savunmamı yazılı bir şekilde yapacağım. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Çapraz'ın savunmasından sonra Av. Davut Uzunköprü tanıkların çelişkili beyanlarını tekrar dile getirerek, "Tanık beyanlarının kurmaca olduğunu bizler de mahkeme de çok iyi bilmektedir. Gizli tanıklar polisin ve emniyetin gayri meşru çocuğu haline gelmiştir" dedi.

Ardından söz alan Av. Harika Günay Karataş müvekkilinin sağlık durumunun daha da kötüye gitmesinin sorumlusunun mahkeme heyeti olacağını ifade ederek, "Müvekkilimin tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum" dedi.

TAHLİYE KARARI

Avukatların yazılı ve sözlü savunmalarının ardından mahkeme heyeti, suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, tanıkların alınan beyanları, Çapraz'ın delil karartma şüphesinin ortadan kalkmış olması gerkeçesiyle yurt dışına çıkma yasağı getirilerek konutunu terk etmemek suretiyle adli kontrol şartı ile Çapraz'ın tahliye edilmesine karar verdi.

Mahkeme ayrıca Çapraz'ın ateşli silahla yaralanması olayı ile ilgili olarak soruşturma başlatılması için Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığına müzekkere yazılmasına karar verdi.

NE OLMUŞTU?

Sibel Çapraz, 27 Kasım 2015’te ilçedeki bir operasyon sırasında silah sesleri üzerine mahalleli ile beraber sokağa çıkarak gürültü protestosu yaptığı esnada vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralanmıştı.

Dokuz gün yoğun bakımda kalan Çapraz, 2 Mart 2016’da “örgüt üyesi” iddiasıyla tutuklanmıştı. 96 günlük tedavisi boyunca 15 ameliyat geçiren Çapraz, İstanbul’da tedavi gördüğü hastaneden Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki ameliyatını olmak üzere taburcu edildiğinde tutuklanmıştı. Uluslararası Af Örgütü de Çapraz’ın tahliye edilmesini istemişti.

Bu haber toplam 2653 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim