• BIST 8970.5
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Çatışma bölgesine alınmadılar

Çatışma bölgesine alınmadılar
Hakkari’nin Şemdinli ilçesine bağlı Bağlar köyü ile Çam ile Rüzgarlı mezraları arasında PKK'lıların yol kontrolü yapması ile 7 gün önce başlayan çatışmalar hala devam ediyor.

23 Temmuz'da başlayan operasyon ile bölge uçaklar tarafından bombalanıyor. Bölgeye gitmek isteyen BDP milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve çatışmada ölen PKK’lıların aileleri güvenlik gerekçesiyle bölgeye alınmadılar. Aralarında BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, Hakkari Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Yüksekova Belediye Başkanı Ercan Bora, Şemdinli Belediye Başkanı Sedat Töre, BDP’nin il ve ilçe yöneticileri, İHD ile sivil toplum dernekleri yöneticilerinin bulunduğu grup, Bağlar köyüne bağlı Zorgeçit mezrasının girişinde güvenliği sağlayan askerler tarafından geri çevirdiler.

Bunun üzerine burada bir açıklama yapan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, çatışmada öldüğü belirtilen Hakkari ve Şırnak nüfusuna kayıtlı 2 PKK’lının ailelerinin talebi üzerine bir heyet oluşturduklarını söyledi. Şemdinli’de yaşananlar konusunda yetkililerin sessiz kaldığını ileri süren Canan, "Bölgede 5 gündür yoğun çatışmalar yaşanıyor. Çatışmalarda çok sayıda kayıp olduğu bilgisini bölgede yaşayan köylülerden aldık. Hatta bölgeye gidişimiz sırasında bizi durduran askeri yetkililer bölgede bir askerin yaşamını yitirdiğini söylediler.

Bölgede bir haftaya yakın bir çatışma var ve çatışmalar halen devam etmekte. Kaç gündür basında yer alan haberlerle ilgili Şemdinli’ye geldik. Şemdinli’den de çatışmanın yaşandığı bölgeye gitmek üzere geldik. Ancak Bağlar köyüne bağlı mezralara giremedik. Basında yer alan haberlere göre her iki taraftan kayıplar var. Bunların cenazeleri halen çatışma bölgesinde tutulmaktadır. Biz burada hem köyleri hem de orada yaşayan insanlarımızı görmek istedik. Fakat girişimize izin verilmedi. Sağlıklı bir bilgi de alamadık. Burada bizim gördüğümüz manzara şu dağlar bombalanıyor. Kendi gözlemlerimiz ve gördüklerimizde oldu. Ormanlık alanlarda çıkan yangınlar yer yer devam ediyor.

Kent merkezine tahminen 10-15 kilometre uzaklıkta bu olaylar yaşanmaktadır. Bölgede çok ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Şemdinli Derecik beldesi ile ulaşım sağlanmamaktadır. Çok ciddi sıkıntılar ve gerginlikler yaşanmakta bu sıkıntıların bir an önce son bulmasını talep ediyoruz. Bizimle birlikte sivil toplum örgütleri, insan hakları savunucuları ve PKK üyelerinin aileleri var. Çatışma bölgesinde bulunan cenazeleri almak için geldik. Fakat yollar kapalı olduğundan bölgeye giriş çıkışların yasak olmasından dolayı cenazeleri alamıyoruz” dedi. BDP'li milletvekilleri ve beraberinde bulunanlar daha sonra bölgeye gitmelerine izin vermeyen yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Şemdinli Hükümet Konağı'na geçti.
pkk-111111.jpg

 

Bu haber toplam 4673 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim