• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Çatışma süreci dinlenme tesislerini etkiledi

Çatışma süreci dinlenme tesislerini etkiledi
Barış sürecinin yerini çatışmalı ortama bırakması ile birlikte Hakkari’deki dinlenme tesisleri iflasın eşiğine geldi.

  Hakkari-Çukurca karayolu başta olmak üzere birçok noktada bulunan dinlenme tesisleri, çatışmalı süreç nedeniyle işletilemez hale geldi.

Çatışmaların merkezden kilometrelerce mesafede meydana gelmesine rağmen dinlenme tesislerinin büyük ölçüde etkilediğini söyleyen işletme sahipleri, çatışmalı sürecin gerek merkezdeki esnafı gerekse merkez dışındaki dinleme tesislerini olumsuz etkilediğini söylediler.

Tesis sahipleri, “Barış süreci boyunca Hakkari’nin tüm yasaklı bölgelerine bile huzur gelmişti. Barut kokan dağlarda artık çiçeklerin hoş kokusu hakimdi. İl dışından gelen yerli turistler, dağlarda dolaşmanın ve buralarda geceyi geçirmenin huzuru ve mutluluğunu yaşıyordu. Hayvancılık canlandığı gibi yaylalarda turizme açılmıştı” dediler.

“ÇÖZÜM SÜRECİNE GÜVENEREK TESİS AÇTIK”
Barış sürecinin iyi geçmesi üzerine bankalarda kredi çekerek il dışındaki kırlarda ve yol boylarında dinlenme tesisi kurduklarını belirten tesis sahipleri, 1,5 yıl devam eden barış sürecinde işlerinden oldukça memnun olduklarını söylediler.

Çatışmalı sürecin başlaması ile birlikte korkan vatandaşların dinlenme tesislerine artık uğramadıklarını ifade eden tesis sahipleri, “Bankalara borçlanarak tesis açtık. Tam bunun verimini alacaktık ki çatışmalı süreç başladı.

Çatışmalar merkezden kilometrelerce ötede yaşanmasına rağmen vatandaşlar aileleri ile birlikte tesislere gelmekten çekiniyor. Tesislerimiz merkezden 10 kilometre mesafede olmasına rağmen artık uğrayan yok. Gelenler ise tedirginlik içerisindeler” ifadelerini kullandılar.

Çatışmalı sürecin bitmesini isteyen tesis sahipleri, çatışmalardan dolayı esnafın ekonomik olarak çok kötü durumda olduğunu kaydederek, "Tek isteğimiz silahların susması ve yörenin yeniden kalkınmasıdır” şeklinde konuştular.Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3433 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim