• BIST 9095.41
  • Altın 2325.622
  • Dolar 32.3666
  • Euro 35.0423
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Çavuşoğlu: Hakkari standını ziyaret etti!

Çavuşoğlu: Hakkari standını ziyaret etti!
Hakkari Valiliğinin de stand açtığı DÜNYA Sağlık Spor Kongre ve Fuarı HESTOUREX fuarı Antalya Expo Center'da düzenleniyor.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak'ın göreve başladığı ilk günden itibaren Hakkari'nin tanıtımı ve turizmine verdiği önemle Hakkari artık uluslararası fuarlarda boy göstermeye başlayarak, özellikle kış ve doğa turizminde dünyanın ilgisini Hakkari'ye çekmeye çalışıyor.

Dışişleri Bakanlığı çatısı altında Ekonomi Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı tarafından desteklenen HESTOUREX, 150 ülkeden 4 bin kişilik satın alma heyetinin katılımıyla bu gün kapılarını tüm dünyaya açıyor.

Hakkari Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün stand açtığı fuarda Hakkari kış turizmi ve doğa sporları uluslararası heyetlere tanıtılmaya devam ediyor.

Fuarın ilk gününde Hakkari standını Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ,Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve beraberindekiler ziyaret etti.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğluna Hakkari Balı ve kilimi hediye edildi. Bakan Çavuşoğlu Hakkari standına başarılar dileyerek standtan ayrıldı.

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz İl Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu "Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilen Hestourex fuarına Sn.Valimizin önemli destekleri ile katılıyoruz. Emitt fuarından sonra katıldığımız bu fuar Hakkari'nin turizmde kendisini ifade etmesine önemli olanak sağlıyor.

Fuarda İlimizin tanıtımını sağlayacak Arapça,İngilizce,Farsça ve Almanca broşürler dağıtıyoruz. Fuar için ayrıca 150 ülkeden gelen heyetlerle iki gün boyunca randevu sistemiyle bire bir görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Hakkari'nin kış turizmi ve turizme dayalı doğa sporları hakkında çeşitli dillerde bilgiler vereceğiz. Fuarda spor turizmi ile ilgili uluslarası kuruluşlarla geleceğe dönük işbirliği ve ortaklıklar kurmayı düşünüyoruz. İnşallah bunu meyvesini önümüzdeki yıllarda almaya başlayacağız " şeklinde konuştu.
Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı(DAKA) nın da destek verdiği Hakkari standı 6-9 Nisan tarihleri arasında Antalya

Expo Centerde yurtdışından ziyaretçilerini kabul edecek. Hakkarihabertv.com

stand-1.jpgstand.jpg

Bu haber toplam 4386 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim