• BIST 9516.77
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C

Cefakar öğretmenin eğitim azmi

Cefakar öğretmenin eğitim azmi
Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Çaytepe Dik İstasyonu Köyü İlkokulu’nda görev yapan 22 yaşındaki öğretmen, tüm zorluklara rağmen öğrencilere eğitim vermek için büyük bir emek sarf ediyor.

Ağustos ayı öğretmen atamalarıyla ilk görev yeri olarak Bingöl’ün Genç ilçesine bağlı Çaytepe Dik İstasyonu Köyü İlkokulu’na atanan Hataylı Yeşim Baklacı (22) tüm zorluklara rağmen 10 öğrencisine en iyi şekilde eğitim vermeye çalışıyor. Soğuk havalarda bazen köylülerin yardımıyla bazen de kendi imkanlarıyla öğrencileri için odun kırıp, soba yakan genç öğretmenin tek isteği, öğrencilerinin eğitim alanındaki imkanlarını iyi bir seviyeye ulaştırmak.

''DEFALARCA İSTİFA ETMEYİ DÜŞÜNDÜM''

Birleştirilmiş köy okulunda 10 öğrenciye ders veren Baklacı, ilk görev günlerinde zorlu bölge koşullarını göz önünde bulundurarak defalarca istifa etmeyi düşündüğünü söyledi. “Öğrencilerimin bana ihtiyaçları olduğunu görünce istifa etmekten vazgeçtim” diyen Baklacı, şunları kaydetti:
“Ağustos atamalarında buraya atandım. İlk buraya geldiğimde defalarca istifa etmeyi düşündüm. Hatta biletimi alırken Milli Eğitim Müdürlüğümden bir beyle karşılaştım. O bana istifa etmemem gerektiğini söyledi. Öğrencilerimin de bana ihtiyaçları olduğunu görünce istifa etmekten vazgeçtim. Şimdi de iyi ki istifa etmemişim diyorum.”
İlk geldiğinde okulun adeta harabe gibi olduğunu anlatan Baklacı, “Okul harabe gibiydi. Lojmandaki işe yaramaz şeyleri okula doldurmuşlardı. Geçen sene okul çok kullanılmamış. Öğrenci ve velilerin yardımıyla okulu temizledik” dedi.

“ÖĞRETMENE OLAN SAYGIDAN ÇOK MEMNUN”
Bölge halkının çok iyi olduğunu vurgulayan Baklacı, insanların kendisini yalnız bırakmadığını ve gereğinden fazla saygı duyduğunu söyledi. Batı halkına oranla doğu halkının öğretmenlere daha fazla saygı gösterdiğini kaydeden Baklacı, “Ben Hataylıyım, açıkçası Hatay’da bu kadar öğretmene saygı gösterilmiyor. Üniversite yıllarımda öğretmenlerim derdi ki, ‘Doğu’da yaptığımız görevlerde öğretmen olduğumuzu anladık’ gerçekten de öyle. Batıya göre, burada daha fazla öğretmene saygı gösteriliyor. İnsanlar çok iyi, hiçbir öğle arası yalnız kalmıyorum” diye konuştu.

ODUN KIRIP SOBA YAKIYOR
Köylülerin yardımıyla soba doldurduğunu belirten Baklacı, “İlk zamanlar bunun sıkıntısını çok düşünüyordum ama köylüler yardım ediyor her gün öğrencilerin velileri gelip, yakıyorlar sobayı. Benim de yaktığım zamanlar oluyor. Okulu ve sınıfımızı öğrenci ve velilerimizin yardımıyla temizliyoruz” dedi.
En büyük sıkıntılarından birinin GSM operatörlerinin çekmeyişi olduğunu kaydeden Baklacı, “Telefon çekmiyor. Sabahları saat 8.30’da burada oluyorum, saat 15.00’da çıkıyorum. Bu saate kadar ailem bana ulaşamıyor. Onlar burayı görmedikleri için terör olduğunu düşünüyor, başıma bir iş geldiğini düşünüyorlar ama öyle değil” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERE SESLENDİ
Konuşmasında öğretmen ve öğretmen adaylarına da seslenen Baklacı, şunları kaydetti:
“Benden önce buraya gelen öğretmenlerin hepsi buradan nasıl gidebilirim diye düşünüp hareket etmişler ama bu düşüncelerin ileride çocukları hayatlarını nasıl etkileyeceğini düşünmemişler. Artık öğretmenler zorunlu doğu görevini tamamlayıp, kaçmayı değil de birazcık çocuklara faydalı olmayı düşünmeleri gerektiğini düşünüyorum. Buradaki çocukların hepsinin bizlere ihtiyacı var. Çocukların hepsi ağzımızdan çıkacak yeni bir kelimeye bakıyorlar, yeni bir şeyler öğrenmek istiyorlar. Burada öğrencilerin gerçekten bizlere ihtiyacı var.”

“KIRIK TAHTAMIZI DEĞİŞTİRSİNLER”
Sınıf içerisinde kendi imkanlarıyla bazı düzenlemeler de yapan genç öğretmen, yetkililerin okul ve köy yoluna onarmalarını istedi. Sadece öğretmenin göstereceği çabayla eğitim koşullarının iyileştirilemeyeceğine vurgu yapan Baklacı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birazcık da buraya yatırım yapmak gerekiyor. İlçedeki okullarda yapılan tadilatların yerine kırık tahtamıza yeni bir tahta almasalar, buradaki yolları yapsalar, çocuklardan daha fazla verim alabiliriz.” İHA

Bu haber toplam 3495 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim