• BIST 9107.38
  • Altın 2324.452
  • Dolar 32.3734
  • Euro 34.9681
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Çele'de bayram sevinci

Çele'de bayram sevinci
BDP eş Genel Başkan Yardımcısı Av. Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan ve beraberindeki partililer Çukurca ilçesi (Çele'de) vatandaşlarla bayramlaştı.

Kuzey Irak’ın sıfır noktasında bulunan ve yıllardır çatışmalarla gündeme gelen Çukurca ilçesinde yaklaşık 3 yıldır kara bayram nedeniyle ilçedeki vatandaşlar ilk defa bayramlaştı. Sabah saatlerinde BDP eş Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, Hakkari Belediye Başkan vekili Abdullah Kılıç, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, eş Başkanı Esmer Tekin, Hakkari il Genel Meclis Başkanı Ahmet Korkmaz ve partililer, Çukurca ilçesinde vatandaşlarla bayramlaştılar.

Çukurca'da BDP ilçe Başkanlığı önünde vatandaşlar tarafından karşılanan BDP'lilere, bayram şekeri ikram edildi. BDP ilçe binasında Kürtçe konuşan Milletvekili Esat Canan, tüm Çukurcalıların bayramını kutlarken, bu bayramın kalıcı barışa vesile olmasını diledi.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani ise, Kürdistan tarihinde önemli bir konuma sahip olan Çukurca ilçesine bayram için geldiklerini ve buradaki tüm halkın bayramını kutladıklarını söyledi.

Geylani,”Bu bölgede 30 yıldır bir savaş ortamı vardı. Bir yıla yakındır başlatılan barış süreci ile birlikte bölgede bir huzur havası esti. AKP hükümeti dedi ki, Türkiye'ye demokrasi getireceğiz, barışı sağlayacağız. Herkes buna sevindi. Ne yazik ke, söyledikleri birbirini tutmadı. Konuşmaları barış dili değil. Yeni inşa edilen karakollar, savaş tezkereleri savaş hazırlığıdır. Allah etmesin dinamit parlarsa çok kişi altında boğulur.Biz dua ediyoruz ki, dinamit patlamasın. Biz istiyoruz ki bu süreç bozulmasın. Ancak Kürtlerin de bir sabrı var.

Kürtlerin bu sabrı taşarsa çok kötü sonuçlar olur. Böyle giderse Kürtler nerde incelse orda kopsun diyecek. Bizler AKP'den hiç bir şey istemiyoruz. Kürtler birlik ve beraberlik içerisinde olsun. Kürtlerin bu mücadelesine hiç kimse engel olamaz" dedi. BDP'liler Çukurca ilçesinde öğle yemeğininin ardından bayramlaşma için Hakkari'nin Durankaya Beldesine doğru hareket ettiler. Haber: Hacı Geyik (İHA)

 

 

Bu haber toplam 3774 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim