• BIST 8718.11
  • Altın 2246.452
  • Dolar 32.3304
  • Euro 35.1901
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Cemil Çatal büyük kayıp!

Hakan Taş

1952 yılında Hakkari’de dünyaya geldi. Askerliğini ifa ettikten sonra memuriyet hayatı başladı. İlimizin tek fabrikası olarak tanımladığımız Köy Hizmetleri, yeni adıyla Özel İdare Genel Sekreterliğinde çeşitli kademelerde çalıştı. Uzun süre mutemetlik yaptı. Evli ve 6 çocuk babasıydı.

Emekli olduktan sonra işadamı olarak birçok başarılı projelere imza attı. Oğlu Davut Çatal, Konya Karatay Üniversitesinde mühendisliği kazanınca orada yeni bir ev alarak yerleşti. Çocuklarına aşırı düşkün bir babaydı. Onları geleceğe hazırlamak için büyük fedakarlıklar gösterdi. Onlarla ağladı, onlarla güldü…

BAYRAM SABAHI

Bayram sabahı erken uyandı.  Namazı cemaatle birlikte kıldıktan sonra mezarlık ziyaretine gitti ve vefat eden aile fertlerine dua ederek Fatiha okudu.

Bayram kahvaltısını hazırlattı. Sabahleyin tüm Çatal ailesi ve komşularını evine davet etti. Neşeli bir sohbet ile herkesle vedalaşırcasına bir bir kucaklaştı ve öpüştü. Çocukları ve yeğenleri ellerinden öptüler, sarılıp koklaştılar. Sanki ölüm içine doğmuştu. Mezarlığa geniş daldı, herkesi bir arada topladı, herkesle helallaştı ve tüm duygusallığı üzerindeydi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


OĞLUMU BEN GÖTÜRECEM

Konya Karatay Üniversitesinde okuyan mühendis oğlu Davut’un bir dersi vardı ve bütünlemeye katılması gerekiyordu. Yüksekova Havalimanında uçuşu vardı. Büyük oğluna “Hadi Bülent hazırlan, Davut’u limana bırakalım oradan da kızımın bayramını kutlarız” dedi.

Bülent aracı hazırladı, H.Cemil Çatal iki oğluyla hoş bir sohbet eşliğinde sabah erken saatte yola çıktılar. Davut son kez babasının elini öptü ve uçuş saatini bekledi. Sonrada Yüksekova’da evlenen kızına ziyarete gitti. Baba ve kız da kucaklaşarak hasret giderdiler.

ECEL YOLDA PUSU KURDU

Bugün bayram yoğunluğu, eve gelen giden çok olur diyerek kızıyla vedalaşarak yola çıktılar. Kendisi ve oğlu Bülent çok da usta sürücüdürler. Nadir Tuncer’e ait dümdüz alanda bilinmeyen bir sebepten dolayı araç yoldan çıktı ve hurda niyetine arazide bırakılan direğe çarptı. Cemil Çatal, direğe kafasını sert şekilde çarparak beyin kanaması geçirdi ve olay yerinde yaşamını kaybetti.

KARA HABER GELDİ

Kara haber tez ulaştı, baba ve oğul hastanemize kaldırıldı. Cemil Çatal için yapılacak hiçbir şey yoktu. Oğlu Bülent birkaç kırıkla yaralı kurtulmuştu. Yoğun bakım ünitesine alındı. Gözlerini ilk açtığında “babam nasıl” diye sayıkladı. Doktorlar çaresiz kalarak, “babanız iyi, merak etmeyin” yanıtını verdiler.

Nerden bilecek ki babalar gününde babasız kaldığını, nerden bilecek ki kolu ve kanadının kırıldığını, nerden bilecek ki hayattaki tek dayanağı, canından çok sevdiği babasının artık onu göremeyeceğini? Vücudundaki kırıklar iyileşse de yüreğindeki acı nasıl diner ki?

HASTANEYE AKIN

Bayram acıya dönüştü. Herkes hastaneye koştu. Kimileri morga, kimileri yoğun bakıma akın ettiler. Çocuklarına o kadar düşkündü ki, onlar gelmeden toprağa verilmek istenmedi.  Bu acı ve zor haber her tarafa yayıldı. Saçını, başını yolan çocukları ağıtlar eşliğinde yola çıktılar.

Cesetin kanaması fazla olduğu için tabutu camiye götüremediler. Hastane morgunda kaldı. O gece kimse evine gitmedi, herkes hastane bahçesinde sabahladı.

EN ZOR AN!

Oğlu Davut Çatal, Ankara Esenboğa’ya vardığında hemen babasını cepten arıyor. Israrla çalan telefona kazaya müdahale eden bir vatandaş yanıt veriyor. Davut; “baba ben vardım, haberiniz olsun” demeden yabancı bir ses ona, “babanız kaza geçirdi ve sanırım vefat etti” yanıtını verdi. Esenboğa’ya yıkılıp dağılan Davut’un feryadı göklere yayıldı. Ankara adeta başına parçalandı. Çünkü 2 saat önce ellerinden öpmüştü, sarılmıştı, koklamıştı…

BABASI DA BAYRAM GÜNÜ VEFAT ETMİŞTİ

H.CemilÇatal’ın kaderi babasına benzedi. Rahmetli babası da yıllar önce yine bir bayram günü yaşamını yitirmişti. Ondan küçük kardeşi de yine gurbette sessizce kalp krizi geçirerek vefat etmişti.

SON YOLCULUK

Bayramın ikinci günü öğleden sonra saat 14.00 da cenaze hastaneden alındı. 7 bin kişi katıldı. Kale altı mezarlığı kalabalıktan geçilmedi. Herkes üzgündü, herkes yaslı. Eşi ve komşuları kadın ve çocuklar balkondan bakıp yüksek sesle ağlıyorlardı. Kepçe kullanılmadı, herkes kürek ile toprak atarak dua etti.

ÇATAL AİLESİ

Çatal ailesini herkes bilir ve tanır. Kendi hallerinde, mütevazi, yardımsever, saygın bir ailedirler. ÇATALLAR taziye evini Hakkari’ye kazandırdılar. Bu projede H.CemilÇatal’ın da büyük emeği var. Herkese, her aileye ev sahipliği yapan taziye evi bu defa onu inşa eden H.CemilÇatal’a şu saatlerde ev sahipliği yapıyor. Şuan herkes onun ruhuna el Fatiha diyor.

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA ZİYARET

Birkaç aydır Hakkari’den uzaktı. Bu gelişinde son halini görünce çok duygulanmış. Yeğeni Adem ÇATAL’a ; “Beni valimiz Cüneyit Orhan Toprak  ve Belediye Başkanı Cüneyt Epcim ile görüştürürmüsün. Memleketime sunduğu katkılarından dolayı kendilerine teşekkür edeceğim” demiş.

ALLAH RAHMET EYLESİN

Cemil Çatal, örnek bir insandı. Giyim, kuşamı, topluma duyarlılığı, yardımseverliğiyle bilinirdi. Çalışkan, üretken, hayat doluydu. Zamansız gidişi herkesi derinden üzdü. Seni unutmayacağız güzel insan…

hakan-4-003.jpghakan-2-006.jpghakan-3-003.jpg

Bu yazı toplam 11079 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim