• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

CENAZE VE TAZİYELERİMİZ !

Hakan Taş

Cenaze ve taziye geleneğimiz görkemlidir. Üç gün süren taziye merasimine binlerce kişi katılım sağlar. Bu görkem ve geleneğe şu aşamada ara vermeliyiz.

Son günlerde dünyanın en önemli sağlık sorunu haline gelen çok sayıda insanın hayatını kaybettiği coronavirüse karşı tedbir almak zorundayız. Bu hastalık solonum yolu ve elden temasla bulaşır. Yöre halkı olarak tokalaşmayı, kucaklaşmayı, öpüşmeyi seven bir halkız.

Dayımız Osman Taş, Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğünden emekli memurdur. İstanbul’a oğlu Arif’i ziyarete giderken 12 Şubat günü aniden rahatsızlanmıştır. Beyne pıhtı tanısı kondu ve Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nöroloji Kliniğine yatırıldı.

İki hafta hastanede kalıp tedavi görürken beyin kanaması sonucu acil olarak FSM Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

28 Şubat günü kanama tekrarlayınca yeniden ameliyat edildi. 50 gün boyunca yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verdi ve ne yazık ki fazla direnemedi ve hayata gözlerini yumdu. 79 yaşındaki dayım evli ve 6 çocuk babasıydı.

Aslında anlatmak istediğim şu; Dünden beri binlerce dost ve akraba beni arayarak cenaze töreni ve taziye ile ilgili bilgi almak istediler. Dünyayı etkisi altına alan bu virüs ciddiye alınmalıdır. Kolay bulaşır, kolay öldürür. Cenazemizi az katılım ile toprağa vereceğiz.

Taziye merasimi olmayacak. Kimseye kırgınlığımız, şikayetimiz olmayacak. Bizi bu zor günde yalnız bırakmak istemeyen herkes telefon etmek suretiyle aile fertlerine ulaşabilir. Bu süreci atlatıncaya kadar hepimiz dikkat etmeliyiz.

Bir araya gelmekten kaçınmalıyız. Dost ve akrabalarımız neden gelmediler diye hiçbirimiz sitem etmeyeceğiz. Bu geleneği biz ve Kaya ailesi başlatıyoruz, bundan sonra ki tüm cenaze törenlerimizde aynı kural ile hepimiz riayet etmeliyiz.

Dayımın vefatı dolayısıyla bizleri arayan, acımızı paylaşan başta ilimiz Valisi İdris Akbıyık olmak üzere tüm dost ve akrabalarımızdan Allah razı olsun. 

Bu yazı toplam 4759 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim