• BIST 9091.19
  • Altın 2324.868
  • Dolar 32.3705
  • Euro 34.9603
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Cengiz Çandar ne dedi?

Hakan Taş

CENGİZ ÇANDAR;"BAŞBAKAN APO'YU BENDEN FAZLA SEVİYOR" Bölgemizi çok yakından tanıyan ve bilen biridir. Bizim bile gitmediğimiz Çukurca, Şemdinli taraflarını o karış karış bilir. Çünkü çok iyi bir araştırmacıdır ve çok başarılı bir gazetecidir. Her bürokrasinin gönlünde yatan bir gazeteci vardır. Cengiz Çandar işi gereği bürokrasiye yakın bir simadır. Özellikle rahmetli Turgut Özal'a olan yakınlığı dikkat çekici boyuttaydı.

Türkiye, Kürt sorunu, barış ve İmralı sürecini yoğun tartışırken Gazeteci-Yazar Cengiz ÇANDAR, Hakkari Üniversitesinin organize ettiği "Kürt sorunu" konferansı için ilimize geldi. Kültür merkezinde okuyucuları ve hayranlarıyla buluştu, yüzlerce imzalı kitap verdi. Daha sonrada salonu dolduran 300 kişiye dört saat süren bir konferans verdi. Bu etkinliği yerel basın olarak tüm detaylarıyla yayınladık. Ben bu etkinlikte not defterime düşürdüğüm bazı başlıkları sizlerle paylaşmak istiyorum.

Organize çok eksik ve yetersizdi.

Salonu dolduran 300 konuk 40 dakika Çandar'ı bekledi. Sivil toplum örgütlerinin Üniversiteye ve eski yönetime olan kırgınlıkları bitmemiş ki yine bu anlamlı etkinliğe eşlik etmediler. Kürt sorunu başlık olunca Valimizin katılmamasını doğal karşılarım da Belediye başkanı ve yardımcılarının katılmaması kafalarda soru işaretleri bıraktı. Cep telefonları her zamanki gibi açıktı ve aralıklarla çalarak konferansın kalitesini düşürmeyi ihmal etmedi.

Cengiz Çandar, bana göre çok farklı bir görüş ortaya atmadı. Hepimizin ve herkesin bildiği ve düşündüğü fikirler ortaya attı. Dünyada Kürtlerin yaşadığı her ülkeye giderek, araştırarak bilgi edinen Çandar, sürece katkı sunabilecek tatminkar dozda cümleler kurmadı. Hakkari'li gençlerin Çandar'a yönelttikleri soru ve görüşler alkışlanacak ve şaşırtacak kalitedeydi.

Bir gencimizin "Başbakan Erdoğan sizce bu çözüm yolunda samimimidir" sorusuna ; "Sayın Erdoğan ile çok samimi bir diyaloğumuz vardır. Mesleğim gereği yakın temastayız. İkimiz fanatik Fenerbahçeliyiz. Fakat son zamanlarda görüş ayrımına girdik ve aramızda mesafe oluştu." Çandar gülümseyerek ve sözlerine biraz espri esnekliğini de katarak; "Sayın Erdoğan Öcalan'ı bile benden fazla seviyor" dedi. Sayın Çandar’ı ilimize, bölgemize ve barış sürecine katkı emeklerinden dolayı, köşesine taşıdığı Hakkari ile ilgili güzel düşüncelerinden dolayı tebrik ve teşekkür ediyorum.

 

Bu yazı toplam 2945 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim