• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 24 °C

Çerkezköy TSD kapılarını açtı

Çerkezköy TSD kapılarını açtı
Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evinin Kapılarını İstanbul’dan giden engelli kadın kuruluna kapılarını açtı.

Haber: Aysel Şefak: Türkiye de ilk ve tek yalnızca engellilere ait en güzel örneklerin başında gelen. Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi, Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evinin Kapılarını İstanbul’dan giden engelli kadın kuruluna kapılarını açtı ve merkezlerini tanıttı… Türkiye’de ki engellilerin yaşamlarındaki kolaylık için en güzel çalışmaların yapıldığı İlçelerin başında gelen Çerkezköy TSD Şubesi Engelli yaşam evine, kurul üyelerini kendilerine hayran bıraktı.

ali-ertem-cerk-bld-bask-3.jpg

Bunun gibi bir engelli yaşam evini ve dernek çalışmalarını gördükten sonra Dernek’çiliğin ve engelliler için çalıştıklarını söylerken sadece etkinlik, eğlence, piknik- yemek, kahvaltı ve yardım geceleri düzenleyip toplamakla olmaması gerektiğini bir kez daha görmüş olduk. Birçok derneğin ve de kuruluşun engelli rampası wc si olmadığı görülürken.  Çerkezköy Şubesi, Eğitim-Öğretim ve Yaşam Evinde hiçbir merdiven yok bütün katlara rampayla ya da asansörle çıkıyorsunuz ve katların her birinde güvenlik açısından ayrı, ayrı telefon ve kameralar mevcut. 

ali-ertem-cerk-bld-bask.jpg-2.jpg

Şube başkanı, Şubeyi açmak için izin almak istediklerinde nasılsa iki ay sonra kapatır diyerek izin verildiğini ama 8.yılı bitirmek üzere olduklarını anlatırken; sıfırdan yola çıktıklarını engellilik konusunda kanunların hiç birini bilmezken. Şimdi ise “Türkiye ye örnek hale geldiklerini, engelliye sıfır engel” olan bir Çerkezköy yapmak amaçları olduğunu anlatırken en büyük destekçilerinden birinin Çerkezköy Belediye Başkanı ve adayı Ali Ertem olduğunu belirtti. 

cerkezkoy-1.jpg

Türkiye Sakatlar Derneği Çerkezköy Şubesi Yönetim Kurulunun Şube Başkanı Hayrettin Çetinkaya, 6 katlı yaşam merkezini TSD Engelli Kadın Kuruluna kat, kat gezdirerek tanıttı.Hayrettin Çetinkaya “Giriş kat toplantı, etkinlik için vs. büyük salonumuz var…Spor salonu, Dukanlar katı, Kat idari ve kafeterya, Proje katı. Ve kimsesiz engellilerin kaldığı yatılan kat, diyerek devam etti…

cerkezkoy-2.jpg

Merkezde kalma sorumuza ise; burada kalmak için bildiğim engelli birileri olmalı. (kendine bakamayacak durumdaysa yardımcıyla) ve de kim olduğunu bilmem gerektiğini, Derneğin üyesi olması gerektiğini söylerken, zihinsel engellilerin kalması için refakatçi lazım, şizofreni bir engelli kalamaz”  Çerkezköy belediyesinin Belediye Başkanı Ali Ertem’in bu girişimlerinde rolünün %100 olduğunu, bize inanıp çalışmalarımızı, mücadelemizi gördü ve yanımızda oldular, dedi. 

ÇERKEZKÖY YAŞAMEVİ, ENGELLİLERİN KÜLTÜR MERKEZİ OLURKEN, TÜRKİYE’ YE DE ÖRNEK OLMASINI BU GİBİ MERKEZLERİN ÇOĞALTIMALARINI İSTİYORUZ…

 

 

Bu haber toplam 9864 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim