• BIST 8727.4
  • Altın 2233.211
  • Dolar 32.3346
  • Euro 35.1091
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 6 °C

ÇERKEZKÖY’DE HAKKARİ RÜZGARI !

Hakan Taş

Türkiye haritasına bakıldığında bir uçtan bir uca misali 2 bin 500 km. uzakta bulunan Çerkezköy’ye gitmek üzere sanatçı arkadaşım Kemal Çiftçi ile birlikte yola çıktık. Yüksekova Havalimanında 140 dakika sonra İstanbul Havalimanına iniş yapıyoruz.

Trakya Hakkarililer Derneği Başkanı Behçet Er ve dernek üyesi Çetin İsaoğlu bizi limanda sevgiyle karşıladılar. 40 dakika süren yolculukta keyifli sohbet eşliğinde derneğe ulaşıyoruz. Burada Servet Yağmur, Cumhur  Sevmiş,  Armağan Taş Baran, Kadir Özer, Hasan Kaya ve diğerleri bizi coşkuyla kucakladılar.  Birbirimizi tanımış olsak da ilk kez karşılaşarak yakınlaşıyoruz.

0cab0a71-d5b5-43fe-bc23-a92c41f87b26.jpg

Zapsuyu, Sümbül dağı, Cilo ve Berçelan’ın özlenen kokusunu avuçlarımızda taşıyor gibi onlara sıçrattık. Uşkun toplayan çocukların,  kepenkleri kapanan esnafların, boşta gezen üniversite mezunu gençlerimizin, öksüz sokaklarımızın selamını ilettik onlara…

Koyulaşan sohbet ve  Hakkari özlemi açlığımızı unuturdu.  Bir lokantaya geçerek sohbetimize devam ettik. Trakya bölgesi alt yapı çalışmaları dolayısıyla yıkık dökük bir şehir görünümündeydi. 

7e0404c8-4564-433e-979a-c5b80db43c8b.jpg

Memleket soğuğunu beraberimde götürmüş gibi esen rüzgar ve yağmurlu hava ile alışık olduğumuz üşümeye teslim olmuştuk. Derneğin bulunduğu adres içten ve dıştan Hakkari portreleriyle süslenmişti. 

500 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek genişlikte ve donanımdaydı. Müthiş bir dayanışma ve ciddiyet vardı. Geldiğimizi duyan kardeşlerimiz bir bir derneğe akın etmeye başladı. Kaçak sevdalara inat kaçak çay eşliğinde sohbetimizi Hakkari süslüyordu.

9c755008-6af4-48da-89ff-ba92ba85ecf2.jpg

Otele yerleşerek dinlenmeye geçtik. Ertesi gün büyük buluşmaya hazırlandık. Çerkezköy’ün en popüler ve lezzetin adresi olarak bilinen lokantaya gitmek üzere yol aldık. 250 kişi ile yemekte buluştuk. Başkan Behçet Er ve yönetim kurulu üyeleri ayakta kalarak sadece hizmet ettiler.

78396dc5-5edc-4502-94f9-5346a53ea6b4.jpg

Hakkari adeta Çerkezköy’e taşınmıştı. İstanbul ve çevre ilerde ikamet eden kardeşlerimiz bu toplantıya iştirak ettiler. Trakya Hakkarililer Derneği hiçbir hizmetten ve ikramdan  kusur etmediler.  Yemekten sonra etkinliğin yapılacağı dernek hizmet binasında yerlerimizi aldık. Bir düğün havasında herkes neşeli ve mutluydu. 20-30 yıldır birbirlerini görmeyenler hasret giderdiler. 

9c755008-6af4-48da-89ff-ba92ba85ecf2-001.jpg

Derken  dayanışma toplantısı benim sunuculuğumla başladı. Çerkezköy Belediye Başkan Vekili  Nedim Yılancı, Trakya Vanlılar Derneği Başkanı Şevket İçem, Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Demir, Eski Belediye Başkanı Salih Yıldız ve yüzlerce Hakkarili toplantıyı onurlandırdılar. Her renk ve görüşten yüzlerce kişi bir aradaydık. Hakkari HDP İl Örgütü ve Hakkari MHP İl Başkanı Fatih Özbek yoklardı ama çelenkleri vardı.

Çerkezköy Belediye Başkan Vekili Nedim Yılancı, Hakkari Türkiye’nin en güzel vatan parçasıdır diyerek dayanışma toplantımıza eşlik etmenin kendisini mutlu ettiğini belirtti. Sırasıyla Eski Belediye Başkanı Salih Yıldız, Vanlılar Derneği Başkanı Şevket İçem,

Dernekler Federasyonu Başkanı İsmail Demir, Doğa Sporları Derneği Başkanı Hacı Tansu, Genç yazar Abdullah Demiralp, Dernek Başkan Yardımcısı Servet Yağmur ve Dernek Başkanı Behçet Er birer kısa konuşma yaptılar.  Başkan İsmail Demir, üniversiteye kayıt yapan ve eğitime başlayan gençlerimizin barınma sorununa acil çözüm bulunması gerektiğini, gerekirse 50-60 kapasiteli bir oteli kiralamak mecburiyeti ciyetine gidileceğini söyledi.

12c74588-2269-451c-b0ec-fd1a113aaa5d.jpg

Konuşmalar yapıldı, çaylar içildi, koyu sohbetler gerçekleştirildi sıra müziğe geldi. İki usta ses sanatçımız sahnede yerlerini aldılar.  Kemal Çiftçi uzun yıllar sonra Trakya’yı adeta salladı. Kürtçe ve Türkçe o eşsiz şarkılarıyla derneği yerle bir etti.

O narin ve yanık sesiyle Hamido coşturmaya devam etti. Adem Doski’nin güçlü bağlaması eşliğinde iki ünlü sanatçımız üç saat aralıksız sahneden ayrılmadılar. Böyle eğlence, böyle dayanışma, böyle birlik ve beraberlik Trakya Trakya olalı görülmedi.

Bölgede gazetecilik yapan meslektaşımız Derya Düşünce, Hakkari’ye, Hakkarililere, halayımıza, türkülerimize tek kelimeyle hayran kaldığını belirterek en kısa zamanda arkadaşlarıyla birlikte Hakkari’ye tur yaparak ziyaret edeceklerini söyledi.

Program akışı içerisinde Hakkari’de Gazeteci Olmak isimli kitabımızı SMA hastası Çınar bebek yararına imzalayarak hemşerilerimize takdim ettik. Toplantı hedefine ulaşmıştı. Henüz 2 yaşında olan Trakya Hakkarililer Derneği  örnek çalışmalarıyla bizi bir araya getirmeyi başarmıştı.

Son gecemizde Çerkezköy’de bir gezinti yapıyoruz. Direksiyonda Cumhur Sevmiş, mikrofonda Kemal Çiftçi, şarkılar eşliğinde turluyoruz. Yağmurlu hava ve üşüten soğuğa rağmen sıcacık sevgimiz ve Hakkari sevdamızla mutlu şekilde ayrılıyoruz…

Bu yazı toplam 2605 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim