• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Çevre sağlığına gençlik çözümü

Çevre sağlığına gençlik çözümü
Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde Hakkari ve dünyadaki çevre kirliliğine dikkat çekmek amacıyla kısa adı (ÇESAP) olan “Çevre Sağlığı Platformu” kuruldu.

 Hakkari Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin, öğretim görevlisi Hakan Yoldaş öncülüğünde Çevre Sağlığı Platformu’nu kurarak faaliyete geçirildiği belirtildi. Güzel doğasıyla Hakkari’yi daha yaşanılır bir şehir yapmak, sahip olduğu güzelliklerin gelecek kuşaklara aktarılmasına olanak sağlamak, bilinçli bir nesil ve duyarlı bir toplum oluşturulmasına katkı sağlamak, katı atıklar, içme suları, kanalizasyonlar, suni, evsel ve diğer nedenlerle oluşacak her türlü çevre ve doğa kirliliğini engellemek, var olan çevre ve doğa kirliliğinin giderilmesi çalışmaları yapmak için kurulan Çevre Sağlığı Platformu’nu faaliyetlerini başladığı açıklandı.
  Çevre Sağlığı Platformu üyeleri, fahri üyeleri olan Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ı makamında ziyaret ederek kendisine üzerinde Hakkari Üniversitesi  Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Çevre Sağlığı Platformu” yazılı tişört ve şapka hediye ettiler.

Rektör Prof. Dr. Ebubekir Ceylan ise üniversite öğrencilerinin yaşadıkları çevreye karşı bu kadar duyarlı olmasından dolayı çok gururlandığını belirterek, bu etkinliğin özellikle genç nesillere çevre bilinci aşılama adına çok önemli olduğunu söyledi. Ceylan, ”Bireyi ve toplumu yakından ilgilendiren bu çalışmayı yapan öğrenci ve akademisyenlerimizi takdir ediyorum. Amaçları çevre sevgisi ve doğanın korunması konusunda toplumda bir farkındalık oluşturmak olduğunu, çevreye gösterilen ilginin artarak devam etmesi ve bireylerin bu konuda gereken özveriyi göstermesi gerekir. Biz üniversite olarak, ilimizin çevre sağlığı açısından yapılabilecek etkinliklere her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

HAKKARİ’NİN BAKİR KALMIŞ DOĞA GÜZELLİKLERİNİ ORTAYA ÇIKARMAK
  Çevre Sağlığı Platformu Koordinatörü öğretim görevlisi Hakan Yoldaş ise,yüksekokul bünyesinde bu yıl açılan Çevre Sağlığı Teknikerliği Bölümü'nün öncülüğünde Çevre Sağlığı Platformu'nu kurduklarını belirtti.

Yoldaş, ”Amacımız Hakkari’nin bakir kalmış doğa güzelliklerini ortaya çıkarmak, tanıtmak, çevre sağlığı ile ilgili sorunları gündeme getirmek ve bu konuda çalışmalar yapmaktır. Okullarımızda çevre sağlığı ile ilgili seminerler, paneller vererek öğrencilerimizi ve halkımızı çevre sağlığı konusunda bilinçlendirmeyi sağlamaktır. Kurmuş olduğumuz ÇESAP ile bundan sonra Hakkari’nin ve bölgenin doğal güzelliklerine ve çevre problemlerine dikkat çekmeyi ümit ediyorum” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

universite-1.jpg

universite-2.jpg

universite-3.20121211104549.jpg

Bu haber toplam 4394 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim