• BIST 9524.59
  • Altın 2506.267
  • Dolar 32.5562
  • Euro 34.2586
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C

Çevreyi kirletenler mobeselerden tespit edilecek'

Çevreyi kirletenler mobeselerden tespit edilecek'
Hakkari'de gerçekleştirilen tüm temizlik çalışmaları ve kampanyalarına rağmen devam eden bilinçsiz çevre kirliliği doğayı tahrip ediyor.

Hakkari'de yıllardır devam eden bilinçsiz çevre kirliliğinin önüne bir türlü geçilemezken devam eden çevre kirliliği ile kentin doğası tahrip oluyor. Hakkari Belediyesi, her yeni yılın bahar mevsiminde çevre temizliği ve çevreye karşı duyarlılığın artırılması için çalışmalar yaparken, kentte devam eden bilinçsiz çevre kirliliğinin önüne geçilemiyor.

'GÖLETE BİLİNÇSİZ KÜL VE KATI ÇÖP ATIKLARI DÖKÜLÜYOR'

Belediyenin başlattığı temizlik çalışmaları kapsamında çevreye bilinçsiz dökülen kül ve katı çöp atıkları ile kentte kirletilen bir çok alan temizlenirken, önceki gün şehrin Merzan Mahallesinde bulunan Sülük Göletine (Golâ Züryan) kamyonlarla dökülen kül ve katı çöp atıkları gölette ciddi bir tahribat meydana getirirken gölet içinde ve çevresinde yaşayan canlılar ile birlikte çevrede yaşayan insanların sağlığını tehdit ediyor. Ayrıca geçtiğimiz yıllarda Sülük Göletinde (Golâ Züryan) çekilen bir fotoğraf ile yeni çekilmiş bir fotoğraflar burada yaşanan çevre tahribatını gözler önüne sergiliyor.

'BİLİNÇSİZ KİRLETİLEN GÖLET TEMİZLENDİ'

Gelen bir ihbar üzerine Sülük Göletine (Golâ Züryan) giden Hakkari Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri gölete bilinçsiz dökülen kül ve katı çöp atıklarını iş makineleri ile temizlerken, burada çevreye yönelik yapılan bilinçsiz tahribatın kimler tarafından yapıldığının tespit edilmesi için çalışmalar başlattı.

'ÇEVREYİ KİRLETENLER MOBESELERDEN TESPİT EDİLECEK'

Konuya yönelik bir açıklamada bulunan Hakkari Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Erhan Okay, "Bir vatandaşın bizi araması ile buraya geldik. Gördüğümüz manzara bizleri çok üzdü. Bahar mevsimin başlangıcından buyana başlattığımız temizlik çalışmalarıyla şehrimizin bir çok alanında kül ve çöp atıklarıyla kirletilen alanları temizledik. Bugün burada gölete kamyonla kül döken, çöp atan vatandaş bir çevre katliamı yapmıştır.

Bu çevrede yaşayan binlerce insan, okul okuyan öğrenci, oyun oynayan çocuk ve gölette yaşan canlılar var. Çevre ve insan sağlığına karşı yapılan bu bilinçsiz davranışı yapanların tespit edilmesi için çalışma başlattık. Başta aracın tespit edilmesi için mahalle giriş çıkışlarında bulunan mobese kamera görüntülerinin incelenmesi için emniyet müdürlüğüne başvuruda bulunacağız. Tespitin yapılmasıyla bunu yapanlar hakkında büyük oranda para cezası kesip ayrıca kişilerin çevreye ve insan sağlığına karşı suç işledikleri hakkında dava açacağız" ifadelerini kullandı. Hakkarihabertv.com

cevre-m-001.jpgcevre-1-001.jpgcevre-2-001.jpg

Bu haber toplam 3328 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim