• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Ceylan dönemi başladı

Hakan Taş

Seçimlere kısa bir süre kala Hakkâri’ye sessiz bir ziyaret gerçekleştirdi. Hakkâri’yi gezdi, Üniversitenin birimlerini dolaştı ve bilgiler edindi. Seçileceğinden çok emindi ve bu his ile çalıştı. Seçimlere sessiz girdi, diğer adaylar hakkında hiçbir zaman olumsuz konuşmadı, medyadan uzak durdu.

6 OY ALDI

Rektörlük seçimi, hizmet binasında yapıldı ve 6 oy alarak ikinci oldu.

HİÇ KONUŞMADI

Önce seçim, ardından mülakat ve o süreç; kendisi hiç konuşmadı, yorum yapmadı. ’’Hakkımızda hayırlısı ne ise, o olsun’’ dedi.

ADI AÇIKLANDI SEVİNÇ YÜKSELDİ

Hakkâri halkı Üniversite seçimlerini genel seçim havasında izledi. Nefesler tutuldu, sonuçlar beklendi. Sayın Ceylan’ın 6 oy aldığını öğrenen halk üzüntü yaşadı. Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen iyi haber yani Sayın Ceylan’ın seçilmesi sevinçle karşılandı. O gün haber merkezimizin telefonları adeta kilitlendi.

VAN MÜJDEYİ VERDİ

Yıllardır doktor olan eşiyle Van’da görev yapan ve çok sevilen Ebubekir Ceylan’ı tanıyanlar: Hakkâri ve Hakkâri Üniversitesi için Ebubekir Ceylan’ın büyük bir kazanç olduğunu söylediler. Sayın Ceylan bölgeyi ve bölge sorunlarını çok iyi bilen, bölgenin gelişiminde akademik çalışmalar yürüten, projeler üreten bir hocamızdır, dediler. Uşak doğumlu olan Sayın Ceylan, bir Vanlı edasıyla Van’a hizmet etmiştir.

AKADEMİK AÇILIŞ

Hakkâri Üniversitesinin, 2012-2013 Akademik Yılı açılışında, Sayın Ceylan’ın yüzünde sıcak bir tebessüm; bakışında ise heyecan gizliydi. Siyah takım elbisesini, kırmızı renkte şık bir kravat tamamlamıştı. Salonda bulunan akademik, idari personel ve diğer konuklar kendisini dikkatle dinledi. Konuşmasında Üniversite çalışanlarına, öğrencilere ve Hakkâri halkına hitap etti.     

NET MESAJLAR VERDİ

Önceki yönetimden hiç bahsetmedi. Yapıcı ve serinleten mesajlar verdi. 30 dakikaya sığdırdığı konuşmasında şu başlıklar dikkat çekti:

Bilimsel araştırma yapacağız.

Toplum ile bütünleşeceğiz.

Üniversitemizi yeniden yapılandıracağız.

İlk hedef kampüs, merkezi laboratuvar,  yurt çalışması ve kütüphane.

En değerli varlığımız öğrencilerimizdir.

Mega üniversite kavramı çok önemlidir.

Hakkâri Üniversitesi dünya üniversitesi olmaya adaydır.

Özerk ama hesap verebilir, serbest ama sorumlu, özgür ve şeffaf, katılımcı, kaliteli ve küresel eğilimleri gözeten, hoşgörülü ve toplumsal değerlere duyarlı, adil ve liyakat sahibi, çağdaş yönetim ilkelerine bağlı, farklı görüşlere saygılı ve demokrat, üretime dönük, rekabeti özendiren ve çözüm üretebilen, bilimsel gelişmeleri takip eden ve yenilikçi, ilkeli ve değerlerine sahip çıkan, etik değerleri benimsemiş bir üniversite özlemi duyan, kurumun ve ülkenin geleceği için kaygılanan, herkesin sesi olmak istiyorum.

YOĞUN GEÇECEK DÖRT YIL

Seçim öncesinde ’’Bünyesinde hizmet etmekten ve çalışmaktan büyük onur duyacağım Hakkâri Üniversitesinin bir mensubu olarak; hiçbir akademik ve idari personelin özlük haklarından endişe duymayacağı, huzurlu, saygın, çağdaş bir üniversiteyi sizinle birlikte oluşturmak amacıyla bu göreve adayım. Ülkemize ve Üniversitemize hizmet düşüncesine sahip, ilkeli, dürüst, toplumun ihtiyaçlarına duyarlılık gösteren, vizyon sahibi, samimi, kendine güvenen, dinamik, cesur ve insan odaklı bir yönetim anlayışı ana hedefimdir. Bu hedefe ulaşabilmek için sizlerle aldığım cesaretle yola çıktım’’ diyerek kolları sıvayan Sayın Ceylan şu an adeta zamanla yarışıyor.

GÖZLERİ UYKU İLE BARIŞMADI

Zor bir görev üstlenen Sayın Ceylan uykusuz geceler yaşıyor. Kurmaylarıyla mesai saatlerinde makamında, mesai sonrasında ise evinde aralıksız çalışıyor. Bu yoğun iş temposunda çoğu kez öğlen ve akşam yemeklerini birleştiriyor.

ÜNİVERSİTE TEK ÇATI ALTINDA

Sayın Ceylan ilk olarak Üniversiteyi tek çatı altıda toparlamayı hedefliyor. Kısa süre içinde ise kampüs alanı ve inşaatı gerçekleştirilecek. Sayın Ceylan’a bu zorlu yolda başarılar diliyoruz.

 

 

Bu yazı toplam 2873 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim