• BIST 8718.11
  • Altın 2244.297
  • Dolar 32.3288
  • Euro 35.1686
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

CHP' de kurultay heyecanı

CHP' de kurultay heyecanı
CHP 18. Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium’da gerçekleştiriliyor.

CHP Olağanüstü Kurultayı, ATO Congresium’da Bakırköy Belediyesi Oda Orkestrası’nınmini konseri ile açıldı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, Çav Bella çalınırken alkışlar ve sloganlar arasında salona girdi.

Salona, “Atatürk 1. İnönü 2. Ecevit 3. Seninleyiz Sakin Güç”, “Devrimci Kemal'in Yanındayız” yazılı pankartlar asıldı.CHP'de iki genel başkan adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce ile eşleri için özel yer ayrıldı. İki aday ve eşleri, salonda yan yana oturdu.

Kurultaya davet edilen Uludere'de ölenlerin aileleri ise, salona "Katil devlet hesap verecek" sloganları ile girerek kendilerine ayrılan yere oturdu. Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce ise 177 imzayla genel başkanlığa aday gösterilirken, divan başkanlığına CHP Grup Başkanvekili Engin Altay seçildi.

Genel Başkan adayı Muharrem İnce partililere hitap ediyor. Cumhurbaşkanı seçimleri sonrası bazı milletvekillerinin talepleri üzerine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılmasına karar verilen CHP 18. Olağanüstü Kurultayı başladı. ATO Congresium'da gerçekleşen kurultayın yapılacağı salona ilk gelen genel başkan adayı olan Muharrem İnce oldu.

İnce, salona kendisini destekleyenlerin attığı sloganlar eşliğinde girdi. Mustafa Sarıgül ise kurultayın yapılacağı salona girişinde "El ele kol kola omuz omuza" sloganları eşliğinde coşkuyla karşılandı.Kurultayın gerçekleşeceği salona en son gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Kılıçdaroğlu, salonda "Başbakan Kemal" sloganları ile karşılandı. İnce ile Kılıçdaroğlu birbirleriyle tokalaşarak yan yana oturdular.

 Öte yandan kurultaya onu konuğu olarak Soma'da, Uludere'de ve Gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin yakınları da katıldı. CHP'nin 18. kurultayında divan üyelerinin seçimine geçildi. Divan başkanlığına CHP Grup Başkanvekili Engin Altay seçildi. 

ADAYLIKLAR RESMİLEŞTİ

CHP 18. Olağanüstü Kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu 944, Muharrem İnce de 177 delegenin imzasıyla genel başkanlığı aday oldu.

CHP GENEL BAŞKANLIĞINA ADAYLIĞINI AÇIKLAYAN İNCE, KURULTAYA YÜRÜYEREK GELDİ

CHP Genel Başkan adayı Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultaya yürüyerek geldi. İnce, “Bana oda ayırmışlar. Odaları iade ediyorum. Ben tatile gelmedim ki buraya. Millet nasıl duruyorsa ben de öyle dururum” dedi. CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, 18. Olağanüstü Kurultay’ın yapıldığı ATO Congresium’a giriş yaptı.

ATO Congresium salonuna yürüyerek gelen İnce, kurultayın gerçekleştirileceği ATO Congresium’a girmeden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bütün büyük yürüyüşlerin bir adımla başladığını sözlerine ekleyen İnce, “Bugün bunun ilk adımını atıyoruz. Bu büyük yürüyüşün sonu Türkiye Cumhuriyeti Başbakanıdır.

Bu büyük yürüyüş 65 yıllık Cumhuriyet Halk Partisi özlemini gidermek içindir. Ben bu partiyi iktidar yapmak için yollara düştüm. Fakat grup toplantısını Tandoğan meydanında, kurultayına düğün salonunda yapan bir parti. İşte bunun için ben genel başkanlığa adayım. Halkından korkan bir parti olamaz. Halk olacak sandığa gelecek” diye konuştu.Kendisine oda ayırdıklarına dikkat çeken İnce, şöyle devam etti:

“Bana oda ayırmışlar. Odaları iade ediyorum. Ben tatile gelmedim ki buraya. Millet nasıl duruyorsa bende öyle dururum. Divan’a benim temsilcimi almayacaksın, içeriye afişimi astırmayacaksın, her türlü genel merkezin imkanlarını kullanıp beni dışlattıracaksın, salonu sabah 5’te dolduracaksın sonra diyeceksin ki sana VİP oda verdim.

Ne yapayım ben odayı tatile mi geldim. Milet nerdeyse ben de orada dururum.” 18. Olağanüstü Kongrenin yapılacağı salona yürüyerek gelen İnce, dışarıda kendisini bekleyen partililere el salladı. Partililer ise İnce’ye, alkışlar ile destek verdi.

 GENEL BAŞKAN ADAYI MUHARREM İNCE’NİN PANKART VE AFİŞLERİ YER ALMADI

ATO Congresium Merkezi'nin dışı ve içi Genel Başkan Kılıçdaroğlu afişleri ve pankartlarıyla donatılırken diğer bir aday Muharrem İnce’nin ise afiş ve pankartlarının asılmadığı gözlendi. Merkezin girişine ve kurultayın yapılacağı salona, "Güçlü CHP, güçlü demokrasi, güçlü Türkiye" pankartları ve gezi olaylarında hayatını kaybedenler için ‘Sizi Unutursak Kalbimiz Kurusun’ pankartı yerleştirildiği gözlendi.

Kurultay’a gelen partililer, yürüyen merdivenlerin çalışmamasından dolayı 2’nci katta konuşmaların gerçekleşeceği salona yürüyerek çıktıkları gözlendi.

SALONDA YER BULAMAYAN CHPLİLER YERLERE VE MERDİVEN BOŞLUKLARINA OTURDULAR

Kurultayın yapılacağı ana salonda 3 bin 250 koltuk bulunuyor. Siyasi parti temsilcileri ve meslek odalarının da davet edildiği kurultayda, bin 218 delege isimlerine ayrılmış koltuklara yerlerini almaya başladı. Ana salona, seyirciler için yaklaşık bin 250 ayrılan koltuklar yetersiz kalmasından dolayı partililer yerlere ve merdiven aralarına oturdukları görüldü. Kurultayı, 905 basın mensubunun takip etmesi bekleniyor.

Basın kuruluşlarından bir kişinin konuşma yapılacağı salona alınacak olması ve aktüel kameraların salondan görüntü alınmasına izin verilmemesi gazetecilerin tepkisini çekti. 18.OLAĞANÜSTÜ KURULTAYCHP'de Genel Başkan ile 60 kişilik Parti Meclisi seçimlerinin gerçekleştirileceği 18. Olağanüstü Kurultay için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, ATO Congresium’a giriş yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından alınan olağanüstü kurultay kararının ardından halka açık olarak yapılacak 18. Olağanüstü Kurultay için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklayan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kurultayın gerçekleştirileceği ATO Congresium’a giriş yaptı. Muharrem İnce, salona gelişinde kısa bir konuşma yaparak partililere seslendi.

3 bin 107 kişilik salonda yapılacak olan konuşmaların ardından Congresium’da bulunan diğer salon ise seçimler için hazırlanacak. Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Grup Başkanvekilliğinden istifa ederek CHP Genel Başkanlığı'na adaylığını açıklamıştı. Yalova Milletvekili İnce’de, sabahın ilk saatlerinde kurultayın yapılacağı salonda hazır bulundu.

Bine yakın yerel, bölgesel ve ulusal gazetecinin takip ettiği kurultayda, konuşmanın yapılacağı salona kameralar alınmadı. ATO Congresium’da gerçekleştirilen 18. Olağanüstü Kurultay’a, Soma’da hayatını kaybedenlerin yakınları da katıldı. (İHA)

Bu haber toplam 2726 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim