• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

CHP heyet Başkanı Sağlar "Başkan olamadı diye kan akıyor"

CHP heyet Başkanı Sağlar "Başkan olamadı diye kan akıyor"
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Çukurca, Şemdinli ve Yüksekova ilçesinde yaşanan olayları yerinde incelemek amacıyla gönderdiği heyet Hakkari’ye geldi.

Hakkari’ye gelen Eski Kültür Bakanı Mersin Milletvekili Fikri Sağlar Başkanlığındaki milletvekili heyeti CHP Hakkari binası önünde CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı ve yüzlerce kişi tarafından karşılandı.

Valilik ve belediye ziyaretinin ardından CHP binasında sivil toplum örgütleri temsilcileri ile bir araya gelen Fikri Sağlar burada il ve ilçelerde yaşananlarla ilgili sivil toplum örgütlerinden bilgi aldı.

Hakkari İHD Başkanı İsmail Akbulut, çatışma bölgesinden geldiğini ifade ederek, genç arkadaşlarının evlerinde kıstırıldığını ifade ederek alay yerinde devletin bütün güvenlik güçleri ağır silahlarla burayı ateş altına almıştır dedi.

Toplantı sırasında silah seslerinin yükselmesi ile birlikte milletvekilleri pencereden bir süre silah seslerini dinledi.

Burada konuşan Fikri Sağlar’da valilik, kaymakamlık, STK temsilcileri ve esnaflarla son günlerde yaşanan olaylarla ilgili bilgi aldıklarını söyledi.

Sağlar,”Aslında bizim burada bulunmamız duyarlılığımızın bir göstergesidir. Bizim burada olduğumuzun nedeni de budur. 15 yıl boyunca Türkiye farklı noktalara kadar gitti. Şimdi hep birlikte bütün demokrasi güçlerinin ülkeye insan haklarına, bireysel ve toplumsal haklara, özgürlüklere, eşit inanan herkesin mücadele etmesi gerektiği bir dönemdeyiz. 6 Hazirana kadar böyle bir şey yoktu.

Ama 7 Haziran seçimlerinde Ancak Recep Tayyip Erdoğan kaçak sarayında başkan olamadı ve onun partisi iktidar olamadığı için 8 Haziran’dan itibaren Türkiye’yi farklı bir yöne götürüyor. Kendisinin başkan olmasının nedeni olarak bu ülkede yaşayan yurttaşlarımız Kürtleri suçlu olarak görüyor ve iki çok tehlikeli yol deniyor.

Gençlerin kanı ve annelerin gözyaşı üzerinden oy devşirmeye çalışıyor. Bu ciddi bir haksızlıktan öte elinin kana bulaşmasıdır. Eli kanda olanların aklında barış olmaz. Dene kadar çözüm süreci barış süreci diyenlerin asılından bunu yapması başka olmak için idi. Başkan olmayınca bu durumlar ortaya çıktı.

Biz 1 kasımda insan haklarının olduğu özgürlüklerin olduğu kanın akmadığı bir dönemin olması içinde var gücümüzle demokrasi mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

FİKRİ SAĞLAR AMBULANS İSTEDİ

Gelen bir telefon üzerine Berçelan Mahallesinde bir vatandaşın yaralandığı ve ambulans istendiği haberi üzerine Fikri Sağlar telefonla yetkilileri arayarak kendini tanıtıp olay yerine ambulans gönderilmesini istedi. Hakkarihabertv.com

aytekin.jpg

aytekin-2-001.jpg

aytekin-3.jpg

Bu haber toplam 4669 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim