• BIST 9524.59
  • Altın 2495.87
  • Dolar 32.5928
  • Euro 34.7115
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

CHP heyeti Hakkari'de vatandaşla buluştu!

CHP heyeti Hakkari'de vatandaşla buluştu!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Levent Gök ve beraberindeki heyet Hakkari'de vatandaşın sorunlarını dinledi.

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, kürt sorununun Türkiye’nin önemli sorunlarından bir tanesi olduğunu belirterek, “CHP olarak bu sorunu enine boyuna meclis içerisinde meşru muhataplarla tartışarak, konuşarak, bölgedeki kanaat önderleriyle birlikte çözebileceğimize inanıyoruz” dedi.

CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök başkanlığındaki CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, İstanbul milletvekilleri Onursal Adıgüzel ve Gülay Yedekçi, ziyaretlerinin ardından CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı’nın da katılımıyla parti binasında bir basın toplantısı düzenlediler.

Burada konuşan CHP Grup Başkan Vekili Levent Gök, Cumhuriyet Halk Partisi olarak dün Yüksekova’da bugün ise il merkezinde yaşanan sorunları dinlediklerini söyledi. Gök, “Türkiye’de OHAL mantığıyla binlerce yurttaşımız mağdur edildi.

Hiçbir mahkeme kararı olmaksızın işlerinden ihraç ediliyor. Bir müddet sonra yanlışlığı fark ediliyor. Tekrar görevine iade ediliyor, ama doğan mağduriyetler o ailelerin yaşadığı travmalar giderek artıyor. Türkiye’de iktidar partisine peşkeşlerin devam ettiği bir ortamdan geçiyoruz.

Yani iktidar partisi diyor ki ya bendensin ya da benden değilsin. Bu tam anlamıyla bölücü bir tutumdur. Bir iktidar partisine mensup sayan anlayışın makbul, diğerlerinin neredeyse düşman ilan edildiği hiçbir ülke yoktur. Türkiye iktidarın dayatmalarıyla büyük bir kutuplaşmadan geçmektedir” dedi.

  “Hakkari elbette şiddet olaylarının merkezi olan bir kenttir”
  Hakkari’nin de yaşananlardan payını aldığını ifade eden Gök, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Hakkari’de de birçok hukuksuzluk yaşanmaktadır.

Hakkarili vatandaşlar iş bulamıyor. AK Partili olamasa işe giremiyorsun. Kamu hizmetlerinin verilmesinde de iktidar partisinin dayatmaları öne çıkıyor. Bundan sonra CHP olarak Hakkari’nin sorunlarını meclisin gündemine taşıyacağız.

Hakkari ve ilçelerinin tüm sorunlarını meclise taşıyacağız. Hakkari sahipsiz değildir. Hakkari elbette şiddet olaylarının merkezi olan bir kenttir.

CHP olarak şiddet kültürünün siyaset kültüründen çıkarılmasını istiyoruz. Biz Türkiye’deki Kürt sorununu konuşarak demokrasi içerisinde insan haklarının yükseltilmesiyle temel hak ve özgürlüklerin standardının en ileriye getirilerek çözüleceğine inanıyoruz.

Bu konuda meclisin çok önemli görev yapması gerektiğini düşünüyoruz. Kürt sorununu çözmek Türkiye’nin önemli sorunlarından bir tanesidir.

CHP olarak bu sorunu enine boyuna meclis içerisinde meşru muhataplarla tartışarak, konuşarak, bölgedeki kanaat önderleriyle birlikte çözebileceğimize inanıyoruz. Şiddet ne yazık ki bu sorunun çözümünde engel oluyor.”

Avrupa Parlamentosunun tavrını da değerlendiren Gök, “Avrupa Parlamentosunun Türkiye için aldığı karar, Türk dış ilişkilerinin çöktüğü ve utanç verici bir karardır. 37’ye karşı 479 oyla Avrupa Parlamentosunun müzakere sürecini durdurma yönünde almış olduğu tavsiye kararı tamamen AK Parti iktidarının dış ilişkilerde ne kadar yalnız kaldığını ve hiçbir komşusunun olmadığı gibi dünyada da itibarının kalmadığının en somut göstergesidir.

Türkiye itibarlı bir ülkedir. Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye, ‘yurtta sulh cihanda sulh’ ilkesiyle dünyanın en itibarlı ülkesi halindeyken, bugün iktidarın uygulamalarıyla dünyada dostu olmayan bir ülke haline geldi” diye konuştu.

 “Derin bir siyasi krizin içine ülke yuvarlamıştır”
 CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak ise iktidarın geldiği 2002 yılında ne terör ne de ekonomik kriz olduğunu belirterek, “Dünyada para bolluğu var ve Türkiye’de oluk oluk para akıyordu. Peki ne oldu da biz bugün çok derin krizin içerisindeyiz.

Fakat yanlış anlaşılmasın. Bunun adı ekonomik kriz değil. Bunun adı siyasi krizdir. 14 yıldır AK Parti Türkiye’yi yönetmektedir ve derin bir siyasi krizin içine ülkeyi yuvarlamıştır.

Siyasi istikrarsızlığın neticesi şu anda Türkiye’de ekonomik istikrarsızlık durumunda bizi karşı karşıya bıraktılar. Dünyanın hiçbir yerinde kriz yok. Bu iktidarın siyasi krizidir”şeklinde konuştu.

  “Görüldüğü gibi ülkemiz demokrasiden tamamen uzaklaşmış”
  Hakkari’nin kendileri için Antalya ve İzmir’den farklı olmadığını söyleyen Budak, “Ekonomik anlamda Hakkari, Türkiye’nin batısından çok daha yoksul durumda.

Bunun sebebi de aslında ülkeyi yönetenlerin siyasi anlamda bu bölgeye bakışıdır. Ekonomik anlamda yaşanan krizle de dalga geçerek, dolar dolar, dolmaz dolmaz dediler.

Tabi ki bugün Hakkari’de kömür ya da doğalgaz ya da herhangi bir gıda malzemesi tamamen dövize bağlı ve dediler ki halkımız dolar satsın. Ama halkımızın cebinde dolar yok ki. İşsizlik durumu ortada. Buranın caddeleri gençlerle dolu.

Ama hepsi işsiz. Görüldüğü gibi ülkemiz demokrasiden tamamen uzaklaşmış. Şiddet dili hakim olmuş. Benden yana, benden yana olmayanlar diye ülke ikiye ayrılmış ve bugün hem ekonomik, hem sosyal anlamda çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz.

İnşallah bu sorunları el ele verip aşacağız” ifadelerini kullandı. Basın açıklamalarının ardından heyet üyeleri çarşı esnafını ziyaret ederek onların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinledi.

Heyet daha sonra Durankaya Belediye Başkanı Fatih Keskin'i makamında ziyaret ederek ilin sorunları hakkında başkandan bilgi aldılar.

Heyet kent merkezinde esnafı ziyaretinin ardından ilden ayrıldı. İHA
chp-m-007.jpgchp-4-001.jpgchp-1-004.jpgchp-2-004.jpg

chp-3-004.jpg

Bu haber toplam 4404 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim