• BIST 8718.11
  • Altın 2246.928
  • Dolar 32.3334
  • Euro 35.1703
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

CHP il başkanı baş rektör ceylanı istifaya çağırdı

CHP il başkanı baş rektör ceylanı istifaya çağırdı
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanı Baş, Rektör Ceylan'ı sert ifadelerle eleştirerek istifaya davet etti.

CHP Hakkari İl Başkanı Mehmet Baş,  2008 yılında kurulan Hakkari Üniversitesi ve Rektörü Prof.Dr. Ceylan ile ilgili olarak basın toplantısı düzenledi. 2 yıldır Hakkari Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Ebubekir Ceylan’ın üniversite ile ilgili verdiği hiçbir sözü tutmadığını belirten Baş, Rektör Ceylan’ın derhal istifa etmesini beklediklerini söyledi.

CHP Hakkari İl binasında açıklama yapan Baş, daha önce Rektör Prof.Dr. Ceylan’a sordukları 12 soruya cevap alamadıklarını, hem kendisinin hem de Hakkari kamuoyunun bu soruların cevabını beklediğini  ifade ederek, rektörün yanıtlaması için 11 yeni soru daha sordu.

 CHP il Başkanı Baş, Rektör Prof.Dr. Ceylan'ın şu soruları yanıtlamasını istedi:

Yurtdışı ziyaretlerinizin Hakkari Üniversitesi’ne tür katkıları oldu?

Görevde olduğunuz 2 yıl boyunca üniversitenin yatırım bütçesi performansını kamuoyuna açıklarımsınız?

 Sayın Rektör bu yıl bütçe görüşmelerine neden gitmediniz?

İktisat ve Güzel Sanatlar Fakültelerinin öğretim üyeleri olmasına rağmen, neden bu iki fakülte açılmıyor. Gelen hocalar neden kovuluyor.

 Sevmediğiniz hocalar, idari ve akademik personeller  ile ilgili isimsiz mektup yazdırdığın doğru mu? Bu mektupları yazan öğrenciler kimlerdir? Bu durumda kaç idareciyi görevden aldınız veya kaç kişi istifaya zorlandı? İsimlerini açıklar mısınız?

Şuanda 150 öğrencinin yurt için sıra beklediğini? Bu öğrencilerin yurtlara yerleşemedikleri için sokakta kaldıklarını biliyor musunuz? Bu öğrenciler için ne yapacaksınız?

 -Öğrenciler kayıt yaptırmak için neden Hakkari’ye gelmiyorlar? Ailelerin fuhuşla anılan bir üniversiteye çocuklarını göndermek istemediklerini biliyor musunuz?

Eğitim yılı haftasında Van’da oturup yazılarınızı özel araç ile Van’a isteyip imzaladığınız doğrumu dur?

Bir yıldır 8 defa soruşturma açtığınız öğretim üyesi ile neyin karşılığında kendisinden özür dileyip barıştığınızı açıklar mısınız?

 Sayın Ceylan ‘abi’ diye hitap ettiğin üniversitede görevli yardımcı doçent kim?

Sayın Ceylan 2 yıl önce göreve ilk başladığınızda iki yıla kadar üniversiteyi kampüse dönüştüreceğini, dönüştürmesem istifa edeceğini söylemiştiniz. Şimdi tam zamanı ve Hakkari’ye daha fazla ihanet etmeyiniz. Haber:Serkan Kaya (İHA)

Bu haber toplam 3894 defa okunmuştur
  • Yorumlar 10
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim