• BIST 9548.09
  • Altın 2495.517
  • Dolar 32.4859
  • Euro 34.5384
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 17 °C

CHP il örgütünden 30 Ağustos mesajı

CHP il örgütünden 30 Ağustos mesajı
CHP Hakkari il örgütü 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Bir bilge şöyle der; “Onursuzluğu tehlikeye tercih eden bir ulus bir efendiye köle olmaya hazırlanıyor demektir ve buna müstahaktır da.” Ulusumuzun dizlerinin üzerinde yaşamaktansa ayaklarının üzerinde ölmeyi tercih edeceğini anlamamış emperyal ülkeler bir asır önce Çanakkale’de kılıçlarını çekip yurdumuzu işgale kalkmışlardı.

Atalarımız yiğitlerin yurdu olup özgür insanların ülkesi olsun diye kurdu bu Cumhuriyeti, emperyalizme teslim olup karşısında diz çöksün diye değil.

Bağımsızlık savaşlarımızda savaşmış ve şehadet mertebesine ermiş yiğitlerimiz kalbinde işte bu duygu vardı. Onlar biliyorlardı ki bazı şeyler uğruna ölmeye değer. Özgürlük uğruna ölmeye değer. Demokrasi uğruna ölmeye değer. İnsanın vatanı uğruna ölmeye değer. İman ve İnanç.. Vatanseverlik ve Şeref.. Ulusuna ve Ülkesine sadakat..

İnançsızlar sadece laf olduğunu söyleyecektir bunların, sadece birer slogan, birer süslü cümle. Bütün değerbilmezler, bütün ikiyüzlüler, demogoglar alay konusu yapma derecesinde gözden düşürmeye çalışacaklardır bunları.

Fakat işte bu değerlerdir, en umutsuz olduğumuz anlarda bize umut aşılayan, vatanımız saldırıya uğrayıp işgal edildiğinde ayağa kalkmamızı sağlayan ve komutanının ölüm emrine metanetle itaat etmeyi sağlayan..

Tıpkı Mustafa Kemal’in bilgeliğini kavramış onunla birlikte Çanakkale’de, Dumlupınar’da tüfek taşımış adamların yaptığı gibi. Ulusumuzun kanındaki demir için Tanrı’ya şükürler olsun… Onlardan aldığımız güç ve inançla bu vatanda birlik içinde ve bir ulus olarak yaşamaya devam edeceğiz.

Bugün işte bu değerleri yaşamları pahasına koruyan şehitlerimize saygı duruşunda bulunuyoruz..
Eski bir asker türküsünde yaşlı askerler için söylenen bir söz inanıyoruz ki Kurtuluş savaşında şehit olmuş askerlerimiz için de geçerlidir.

“Cesur askerler asla ölmezler onlar sadece gözden kaybolurlar” Onlar bu vatanın bekası ve bu ulusun birliği için yaşamlarından vazgeçip bu topraklarda sonsuza dek gözden kayboldular, arkalarında şerefleriyle damgalanmış taptaze bir hava bırakarak.

Onların hatırası önünde sevgiyle ve hürmetle eğiliyoruz. Cumhuriyetin gölgesi bu topraklardan eksilmesin. 30 Ağustos Zafer Bayramı ülkemize ve ulusumuza kutlu olsun.

CHP Hakkari İl Örgütü

Bu haber toplam 1276 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim