• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

CHP kurultayı başladı

CHP kurultayı başladı
CHP’nin ‘Adalet ve Cesaret’ temalı 36. Olağan Kurultayı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Arena Spor Salonu’na girmesiyle başladı.

CHP’nin ‘Adalet ve Cesaret’ temalı 36. Olağan Kurultayı, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Arena Spor Salonu’na girmesiyle başladı.

CHP 36. Olağan Kurultayı Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte salona giriş yaptı. Partililer Kılıçdaroğlu’nu coşkuyla karşıladı. Kılıçdaroğlu da partililere karanfil atarak selamladı. Kılıçdaroğlu’nun gelmesiyle başlayan kurultayda bugün açılışın ardından, divan seçimi yapılacak. Ardından Kılıçdaroğlu bir konuşma yapacak.

Öte yandan, Muharrem İnce eşi Ülkü İnce'yle birlikte salona Kılıçdaroğlu'ndan önce geldi. İnce salona girince partililer ayağa kalkarak alkışladı. İnce eşiyle birlikte partilileri selamladı. Diğer aday adayları ise platformda partilileri selamlamadı.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu salona girdiği sırada ise partililer 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye slogan atarak Kaftancıoğlu'nu protesto etti.

Genel Başkanlık için Kılıçdaroğlu dışında, Muharrem İnce, Ömer Faruk Eminağaoğlu ve Ümit Kocasakal da aday adaylığını açıklamıştı. Toplam delege sayısının yüzde 10’u oranında imza alan aday adayı bugün genel başkanlık yarışına katılacak.

Öte yandan platformun arkasındaki ekranda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın “Eyyy Kılıçdaroğlu”, “Dinle dinle” sözlerinin yer aldığı klip sık sık gösterildi.

Kurultayda 'Adalet' yürüyüşünü konu alan 'Adalet' filmi de gösterildi. 

CHP'nin 36’ncı Olağan Kurultayı, Ankara Arena Spor Salonu'nda başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen partililer salonu doldurdu. Yaklaşık 10 bin kişinin davetli olduğu tahmin ediliyor.

Kurultay'da partiyi 2019'da yapılacak yerel, genel ve cumhurbaşkanlığı seçimine taşıyacak yönetim belirlenecek. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun delegelerin büyük çoğunluğunun oyuyla 5. kez genel başkan adayı gösterilmesi bekleniyor. Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin de gerekli imzaya ulaşmasıyla, ikinci kez Kılıçdaroğlu'nun karşısına aday olarak çıkacak. Ayrıca 60 üyeli Parti Meclis (PM) üyeliği seçimi yapılacak.

Coşkulu kurultay
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, CHP kurultayı öncesi, "Kritik bir süreçten geçiyoruz. Şehitlerimizin olduğu bir ortamda, kurultaya coşku katacak etkinliklerin tamamını iptal ettik" diye açıklamada bulunmuştu. Ancak Kurultay için gelen davetliler salonda adeta bayram coşkusu yaşattı.

10. Yıl Marşı ve türkülere tribünleri dolduran CHP’liler hep beraber eşlik etti. Salonda tutuklu İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun fotoğrafının yer aldığı, "Bir gün mutlaka buluşacağız özgürlükte" yazılı afiş de dikkat çekti.

Delegeler zor anlara sebep oldu
Sabahın erken saatlerinde yollara düşen partililer salona girebilmek için çok sayıda farklı kontrol noktalarından geçiş yaptı. Atlı birlikler, K-9 köpekler, Özel Harekat Polisleri ve çok sayıda çevik kuvvet ekibi alanda hazır bulunuyor. Delegelerin kendileri için ayrılmayan bölümlerden giriş yapmaya çalışmaları güvenlik güçlerinde zor anlar yaşattı.

Diğer yandan Ankara Garı'nda da giriş çıkışlar için ayrı bir kontrol noktası oluşturuldu. Ayrıca Başkent Ankara'da iki gün sürecek kurultay nedeniyle 2 Şubat Cuma günü saat 23.00’ten 5 Şubat Pazartesi günü saat 08.00’e kadar Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane Kavşağı arası), Gar Kavşağı ile yan varyantları ve Gar Kavşağı-Ulaştırma Kavşağı arası Yenimahalle istikameti yan varyantı (alt geçit hariç) araç trafiğine kapalı olacak. İHA

Bu haber toplam 2546 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim