• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

CHP seçim bildirgesini açıklıyor

CHP seçim bildirgesini açıklıyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım genel seçimleri için 'Önce Türkiye' başlıklı seçim bildirgesini açıklıyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ATO Cogresium'da 'Önce Türkiye' başlıklı seçim bildirgesini birazdan açıklayacak. Kılıçdaroğlu, az önce toplantının gerçekleşeceği salona giriş yaptı.

227 sayfadan oluşan 'Önce Türkiye' başlıklı seçim bildirgesi Kasım 2015'te "Zor Zamanların Partisi CHP Özgürlük, Hukuk Devleti ve Demokrasi", "Üreten, İş İmkanı Sağlayan, Rekabetçi Ekonomi ve Herkesi Kapsayan Büyüme", "Dayanışma ve Sosyal Adalet",

"Yurttaş için Nitelikli Kamu Hizmeti", "Doğa ve Kent Hakkı", "Yurttaş ve Değer Temelli Dış Politika", "Bilgi Toplumuna Doğru", gibi ana başlıklar yer alıyor. Toplantıda CHP'nin 1 Kasım 2015 Milletvekili adaylarının da tanıtımı da yapılacak. Şehit haberleri dolayısıyla salonda müzik çalınmayacağı ve partinin seçim şarkısının daha sonra açıklanacağı öğrenildi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları; 

Gençleri olağan şüpheli konumundan çıkaracağız. Özgürce düşüncelerini açıklayacaklar. Gençlerden beklediğim bir şey var. Siyasete ilgi gösterin. Aktif olarak yer alın. Eğer sizler siyasete girerseniz bugün Türkiye'de yaşananların hiçbiri olmazdı.

Barışı, huzuru sizler getirirdiniz. İşsizlik sadece bugünün değil geleceğin de sorunu. İş garantili eğitim yapacağız. Mezun olduğunuz gün işiniz hazır olacak kimseye muhtaç olmayacaksınız. Bizim getireceğimiz düzende meslek lisesine giden her öğrencinin işi hazır olacak.

800 bin taşeron işçisi var. Geçen seçim bildirgesinde de söz vermiştim. Sözümün arkasındayım. Asgari ücretle çalışanların yüzde 80'i genç. Size sözüm asgari ücret CHP iktidarında net bin 500 TL olacak. CHP iktidarında iş buluncaya kadar öğrenci tahsili ertelenecek, faizleri de silinecek. 

Gençler maça gitmek istiyor ama gidemiyor. Pasolig'i kaldıracağım. Herkes istediği gibi maça gidebilecek. 

Üniversite yönetiminde gençlerin söz hakı olacak. YÖK belasını kaldıracağız. Öğrencilerin üniversite yönetiminde söz hakkı olacak. Eğitimi parasız yapacağız. Gençler için düşündüğümüz her şey ülkenin geleceği için alınmış bir karardır. 

Biri size inanç üzerinden siyaset yaparsa bilin ki o bu ülkeye en büyük ihaneti yapandır. Bunu kabul etmeyin. Etnik kimlik, inanç ve yaşam tarzı üzerinden siyaset önümüzdeki en büyük tehlikedir.  Devleti yönetecek en iyi kadroların CHP'de olduğu ortaya çıktı. 

Her kuruşun hesabını yaptık. Uygulanması mümkün olmayan hiçbir şeyi bildirgeye almadık. Bu seçimde sloganımız 'Önce Türkiye'. En iyi okuyan biziz. 1 Kasım seçimlerinde elinizi vicdanınıza koyun ve öyle oy kullanın istiyorum.  Ülkenin koalisyona ihtiyacı var,

halk bunu istiyor. 14 madde halinde ilkelerimizi belirledik. Bu 14 ilkeden yola çıkarak bir ilki gerçekleştirdik. Türkiye'nin 5 temel sorunu var.

Bunları çözmemiz lazım eğer bunları yaparsak kolaiyonu kuralım. 10 günün sonunda bize dedilerki 3 aylık seçim hükümeti kuralım. Biz kabul etmedik milli iradeye duyduğumuz saygı nedeniyle bunu kabul etmedik. İHA

Bu haber toplam 2876 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim