• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

CHP'den tüm partilere Cizre’ye gidelim çağrısı

CHP'den tüm partilere Cizre’ye gidelim çağrısı
CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cizre’den sağlıklı bilgi alamadıklarını belirtti.

Diyarbakır ve Mardin’e incelemelerde bulunmak üzere giden CHP heyetinden, CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ziyaretlerine ilişkin Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) bazı açıklamalarda bulundu.

Parti olarak bölgede yaşananları yakından takip ettiklerini belirten Gök, bölgeye birçok heyet göndererek güncel bilgileri almaya ve raporlaştırmaya çalıştıklarını söyledi.

‘Sorunun çözümü için her türlü katkıyı vermeye hazırız’

Bölgede yaşanan süreci “Sürdürülemez” olarak nitelendiren Gök, parti olarak şiddet ortamının sona ermesi ve ellerin tetikten çekilmesi gerektiğini düşündüklerini ifade etti.

CHP’nin Kürt sorununun çözümü noktasında elini taşın aldığına koymaya hazır olduğunu söyleyen Gök, şunları aktardı:

“Ama her gün meydana gelen sivil ölümleri, asker ve polis ölümleri Türkiye düzleminde bu konunun konuşulması ortamını da engelleyici bir durum olarak ortada duruyor. Bu ortamdan çıkılması gerektiği çok açıktır. Parlamento da çağrılarımızı yineliyoruz. Tekrar yineliyorum. CHP olarak bu sorunun çözümü konusunda elimizden gelen her türlü katkıyı vermek için hazırız. Buna çok acil ihtiyaç var.”

‘Tüm partilerden heyetler Cizre’ye gidelim’

Cizre’de yaralıların bulunduğu binalara yapılan operasyonlara ve sivil ölümlerine dair konuşan Gök, Cizre’de yaşananlardan sağlıklı bilgi alamadıklarını ve şüphelerinin bulunduğunu söyledi.

CHP Grup Başkanvekili olarak geçtiğimiz hafta Meclis’te yaptığı Cizre’ye gitme çağrısını bir kez daha yinelediğini belirten Gök, devletin hukuk düzeni ve insan haklarından ayrılmadan hareket etmesi gerektiğini, aksi durumda ise devlet olmaktan çıkacağını söyledi.

‘Çok açık ve insani bir çağrı’

Gök, “Cizre ile ilgili bize de çok çelişkili haberler geliyor. CHP olarak ve bizzat ben geçtiğimiz hafta Meclis’te Cizre’ye gitmeye hazır olduğumu ve diğer partilerin grup başkanvekilleri ile birlikte bu bilgi kirliliğini ortadan kaldıracak bir düzlemi Türkiye’ye biz açıklayalım çağrısında bulundum.

Çok açık ve insani bir çağrı. Hepimizin kafasında hiçbir kuşkuya yer vermeyecek bir bilginin olması gerekiyor. Cizre’den maalesef bu haberleri alamıyoruz. Devletin resmi organı TRT’nin dahi tam nitelendirmesini ve sayısını veremediği bir durum konuşuluyor” şeklinde konuştu. İMC

 
Bu haber toplam 2380 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim