• BIST 9693.46
  • Altın 2509.343
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7709
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

CHP’li Karahanlı güven tazeledi

CHP’li Karahanlı güven tazeledi
Hakkari CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı yeniden il başkanı seçildi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı konferans salonunda yapılan CHP İl kongresine CHP Milletvekilleri, Yalova Milletvekili Muharrem İnce başkanlığında İstanbul Milletvekili Eren Erdem, Sezgin Tanrıkolu, Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm katıldı.

Divan Başkanlığını yapan CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem burada kısa bir konuşma yaparak, Temennimiz Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve beraberliğini korumak, eşit yurttaşlık temellinde bütün farklılıklarımızın demokratik katılımlarının önünü açacak özgürlükçü demokratik siyasetinin önünü açmaktır dedi.

CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Tarahanlı,  görevi devir aldıklarından 300 üyenin bulunduğunu hatırlatarak, şuanda ise 2 bin 500 üyelerinin olduğunu söyledi.

İl ve ilçe meselesine de değinen Başkan Karahanlı,” İl ilçe meselesi yüzünden zor günler yaşıyoruz.  Esnafımız çok mağdur durumda ve morali bozuk. Hakkari’de  3 beton santrali vardı şuanda sadece bir tane çalışıyor. İnsanlar heran bizi Yüksekova’ya taşıyabilirler endişesi içindedir.

Gençlerimiz işsiz insanlarımız perişan bir durumdadır.  İl statüsü Ulu Önder Mustafa Kemal tarafından Hakkari’ye verilmiştir. Bizler kadim kent Hakkari olarak il kalmak istiyoruz”

Bayrak la ilgili de görüşlerini dile getiren Başkan Karahanlı,” Bayrak ülkemizde yaşayan herkesin bayrağıdır.  Bakın kongremizin her yerinde bayrak var. Kimsenin bayrak ile sorunumuz yok bayrağımız bizim her şeyimizdir.  Kimse bayrak üzerinde siyaset yapmasın, İnşallan Sayın genel başkanımız 81 il başkanı toplantısını en kısa sürede Hakkari’de gerçekleştirecektir müjdesini veriyorum”  dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, 25 kasım kadına yönelik şiddet günü olduğunu hatırlatarak, tadın şiddetine hayır dedi.

Tüm,” Herkesten isteğimiz barışın dilini kullanmaktır. Ülke olarak çok zor günler yaşıyoruz.  Savaş en çok bu topraklardaki insanlara acı çekmektedirler. Belediye başkanları cezaevlerinde. Adeta bir sıkıyönetim dönemi yaşıyor.  Ohal ile yönetiyoruz. Çift  diploması olanlar bire iş bulamıyor.

  Komşu ülkeleri ile ilişkilerde ciddi yaralar aldık. Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşü onlarda büyük bir korku yarattı. Adalet herkesin ortak arayışıdır. Savaşlardan kan ve gözyaşından bırakıt. Barış ve kardeşliğin sesini duymak istiyoruz. Bütün ülkemize olarak hep barış diyelim ve bizim kucaklanmaya ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’de Türkiye’nin gündemi olan konularak değinerek, motorlu taşıtlar vergisi, araçların cam filmi, Benzin fiyatlarına değinerek, bunların gündeme getirilmesi ve sonrada çözüm yollarının üretildiğine dikkat çekerek, gündem yapmak için bunu yapıyorlar dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’da Türkiye’nin  bir yanlış bir dış politikası yüzünden yoksullaşıyoruz dedi.

Sezgin Tanrıkulu,” Dış ülkelerle kavgalarımız bize hep zarar getirdi.  Birgün Esatçı oluyorlar, birgün Amerikalı oluyorlar. Atatürkçü olamıyoruz dediler Atatürkçü bile oldular.  Eskiden bir örgüt vardı şimdi 2 örgüt daha başımıza bela oldu.  Ben milletvekili dokunmasızlıklarında hayır dedim ve bunu Trabzon da bile söyledim.

HDP le ne alakası var. İstanbul ile Hakkari’nin hukuku ayrı olamaz. Ankara’da ne hukuk varsa Hakkari’de de o hukuk olmalıdır.  Terörün olmadığı bir ülkede barış ve kardeşlik içinde yaşamak istiyoruz. Bu topraklar hepimizindir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından yapılan seçimde oyların büyük bir çoğunluğunu alan Aytekin Karahanlı yeniden CHP Hakkari İl Başkanlığına getirildi. Haber: Feyzullah Taş/İHA

chp-il-kongresi-m.jpgchp-il-kongresi-2.jpgchp-il-kongresi-3.jpgchp-il-kongresi-4.jpgchp-il-kongresi-5.jpg

01-105.jpg02-066.jpg03-044.jpg04-033.jpg

Bu haber toplam 4343 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim