• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

CHP’li Karahanlı’dan 4 partiye Hakkari Teşekkürü

CHP’li Karahanlı’dan 4 partiye Hakkari Teşekkürü
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hakkari İl Başkanı Aytekin Tarahanlı, Hakkari’nin il kalmasına vesile olan tüm partilere teşekkür etti.

CHP il binasında basın açıklamasını düzenleyen CHP Hakkari İl Başkanı Aytekin Karahanlı, İlk defa Türkiye Cumhuriyeti döneminde partiler arasında dayanışma, sağduyu ve hoşgörü, saygı ve sevgi var. Dünyaya bile örnek olacak bir dayanışma var dedi.

Hakkari’nin il statüsünden çıkartılması ile ilgili basın açıklaması düzenleyen Aytekin Karahanlı, Hakkari çok kadim bir kenttir. 80 yıllık bir tarihi vardır.  Osmanlı imparatörlüğü ve birçok yerlere de ev sahipliği  yaptığını söyledi.

BİR İLÇE İL OLUR ANCAK BİR İL İLÇE OLAMAZ

Karahanlı,”Ne yazık ki şimdiki mevcut hükümetimiz tarafından 2010 yılından Hakkari ile ilgili bir proje sergilendi. 

Hakkari’nin Yüksekova ilçesine taşıma ile ilgili hükümetin bir çalışması oldu ve bu çalışmalar sonunda sayın Cumhurbaşkımız ve başbakanımız tarafından da dile getirildi ve Hakkari’nin Yüksekova taşınması konuları ele alınması ile birlikte bizde mücadele etmeye başladık. Çünkü yaşayıp doğduğumuz bir yerdir anılarımız vardır.

Bir ilçe il olabilirde ancak bir il ilçe olamaz. Çünkü verilen bir hak geri alınamaz. Biz bundan 3 ay öncesinden CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşerek bir dizi görüşmeler yaptık.

Sayın genel başkanımız ile yaptığımız görüşmeler sonucunda genel başkanımız henüz böyle bir konu meclise gelmedi geldiği taktirde Hakkari için ellerinde geleni yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Hakkari’nin ilçe olmasını ise asla kabul edemeyeceğini bize söyledi. Bu gelişmeleri bizde medya vasıtası ile halkımıza duyurduk.

TORBA YASASI MECLİSE GELDİ

Şimdi en son Torba yasasına Hakkari’yi koydular. Torba yasasının yanında birde bizim bölgeleri ilgilendirecek olan kayum yasası koydular. Bizler Hakkari’nin il statüsünde düşürülmesi halinde 80 bin nüfusun yüzde 80 nın göç edeceğini birçok kişinin işsiz kalacağını,

Hakkari’nin artık bir köy bile olamayacağını hükümet yetkililerine sayın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiklerini ifade eden Karahanlı, Hakkari burada çalışan kamu kurum ve kuruluş personellerinin gelirleri ile ayakta durmaktadır. Bunun dışında hiçbir geliri bulunmamaktadır dedi.

Karahanlı,”. Bölgedeki olaylar nedeniyle buradaki hayvancılık bitmiş noktasında, turistler olaylar nedeni ile gelip gidemiyor ve çok perişan olacaktık. Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu bu durumumuzu sayın başbakana iletti.

Dün akşam saat 03:00 sıralarında torba yasası meclise geldi. Partimiz tavrını en iyi şekilde ortaya koydu. Bunun yanlış olacağını hele hele bu günlerde doğu ve güneydoğu’da birçok olaylar yaşarken bu torba yasasının acil bir şekilde getirilmesinin bunun doğru olamayacağını grubu bulunan partililere söylediler.İki gün önce ise partimizin grup toplantısı vardı.

Bu toplantıda çok değerli Hakkarili işadamları, esnaflarımız ve Hakkarili hemşehrilerimizde bulunuyordu. Burada Şırnak’da gelenlerde bulunuyordu.  Şırnak il başkanımızı ve esnaflarını da büyük çabası oldu kendilerini kutluyoruz.

Burada grubu yöneten sayın grup başkan vekilimiz Engin Alan burada bir açıklama yaparak Hakkari ve Şırnak halkına kendisi müjdeyi verdi.

İKİ GÜN ÖNCE MÜJDEYİ VERMİŞTİK

Dedi ki hiç merak etmeyin 30 ve 73 kalacak ve kimse dokunmayacak dedi. Sayın genel başkamız gerek Çanakalle gerek Anafartalar’da yaptığı konuşmaya hepiniz şahit oldunuz. Burada genel başkanımız Hakkari’nin tarihi bir yer olduğunu, gelin 81 değil 83 il olsun dedi. Yani bir Yüksekova ve Cizre’nin asla il olmasına karşı değilsin il olsun diyoruz.

Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğluna Beştüşşebap ve Uludere’nin Hakkari’ye bağlanmasını istedik. Zaten bunu Beştüşşep ve Uludere halkı da istiyor.

Hakkari Durankaya beldesinin de ilçe olmasını istiyoruz çünkü 20 binden fazla bir nüfusa sahiptir. Yüksekova içinde Esendere ve Büyükçiftlik beldesinin ilçe olması talebinde bulunduk. İnşallah Yüksekova da il olacaktır”

BİZE DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİZ

Hakkari’nin il kalması için parlamentoda grubu bulunan 4 partiye, parlamento dışında bulunan bize destek sunan grubu bulunmayan partilere de sonsuz teşekkür ediyoruz.

Hakkari’nin il satatüsünde kalması için en çok partimizin mücadele ettiğini  tüm Hakkari halkı bilmektedir. Ben burada bu torba yasasında Hakkari’yi çıkartıları için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sayın genel başkanımızın sayın Cumhurbaşkanı ve başbakan ile görüşmeleri devam ediyor” şeklinde konuştu.

ARTIK ANNELER AĞLAMASIN TEKRAR ÇÖZÜM OLSUN

Son günlerde ülkemizde yaşanan üzücü olaylara da değinen Başkan Tarahanlı,”Bildiğiniz gibi ülkemiz çok sancılı bir dönemden geçiyor. Bitlis, Elazığ, Van ve Şemdinli’de olaylar oluyor. Biz diyoruz ki analar ağlamasın sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza ricada bulunuyoruz.

Tekrar çözüm olsun. Tekrar bir çözüm sürecinin olacağından da umutluyuz. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti döneminde partiler arasında dayanışma, sağduyu ve hoşgörü, saygı ve sevgi var. Dünyaya bile örnek olacak bir dayanışma var.

Tüm partilerin birlik olması bütün dünyaya birlik ve beraberlik mesajıdır. Birlik beraberlik içinde olduğumuz sürece ülkemizi hiç kimse bölüp parçalayamayacak. İnşallah bizim bu birlik ve beraberliğimiz daimi olacaktır” dedi. Hakkarihabertv.com

aytekin-m.jpg

 

 

 

Bu haber toplam 5405 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim