• BIST 9079.97
  • Altın 2324.319
  • Dolar 32.3625
  • Euro 34.9486
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 14 °C

CHP'li Nazlıaka, "Yaşam Hak’ projesini anlattı

CHP'li Nazlıaka, "Yaşam Hak’ projesini anlattı
Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka partisinin kadın örgütlemesi çalışmaları ve ‘Yaşam Hak’ projesinin tanıtımı için Hakkari’ye geldi.

Programa CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir, İYİ Parti İl Başkanı Yaşar Yorulmaz, TOBB Hakkari Kadın girişimciler Kurulu Başkanı Sevda Keskin, CHP MYK Üyesi ve Hakkari Kadın Kolları Başkanı Suzan Çivi Van Kadın Kolları Başkanı Ayşe Günce, Siirt Kadın Kolları Başkanı Nevroz Bilek, Mardin Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç, Batman Kadın Kolları Başkanı Ayşegül Tekin ile çok sayıda CHP’li katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda söz alan CHP MYK Üyesi ve Hakkâri Kadın Kolları Başkanı Suzan Çivi, toplantıya katılan katılımcılara teşekkür etti. 

Toplumun birer üyesi olan kadınların başta eğitim olmak üzere çeşitli imkânlardan mahrum bırakılmaları ve şiddete maruz kalmalarını kabul edilemez bulduklarını söyledi. 

Toplantıda söz alan CHP Hakkari İl Başkanı Nazım Demir ise Atatürk’ün ‘Bir milletin medeniyetini ölçmek istiyor musunuz? Kadınlara nasıl muamele edildiğine bakınız. Toplumun başarısızlığının asıl sebebi kadınlara karşı olan bilgisizlikten ileri gelir, bir toplumun bir organı faaliyette iken diğer bir organı işlemez ise o toplum felç olur’ sözünü hatırlatarak, İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesine tepki gösterdi. 

CHP’nin kadın ve erkek eşitliğine inandığını belirten Demir, yanlıştan dönülmesi için parti olarak çalışma başlattıklarını sözlerine ekledi. 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun selamını ileterek başladığı konuşmasında, Hakkari’nin yalnızlığa itilmiş bir şehir olduğunu iddia ederek, “İşte bu yüzden biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak Hakkari’ye daha fazla çıkmak kararlığı ile geçen hafta milletvekillerimiz geldi. Bu hafta da ben geldim. Bundan sonra da sık sık gelmeye devam edeceğiz dedi” 

Türkiye’nin 3 Y’nin tavan yaptığını belirten Nazlıaka, “Bunlar 2002 yılında iktidara geldiklerinde 3 şeyi yok edeceklerini söylediler. Neydi bunlar yasak, yoksulluk ve yolsuzluk. Ancak 3 Y’i yok etmedikleri gibi yanına 3 Z eklediler. Bunlar zam, zulüm ve zindan. İçinde bulunduğumuz dönem böyle bir dönem ama umutsuz olmamızı gerektiren bir durum yok. İlk seçimlerde ülkemizin kaderini nasıl değiştireceğimizi konuşacağız sizlerle”

Konuşmasının devamında hükümetin eylem planı ve İstanbul Sözleşmesinden çekilmesini eleştiren  CHP’li Nazlıaka yürütmenin yasamanın aldığı bir kararı feshetme yetkisi bulunmadığını sözlerine ekledi. 

Programın sonunda kadına yönelik şiddetle mücadelenin önemine değinen Nazlıaka, CHP tarafından hayata geçirlen ‘Yaşam Hak’ projesinin detayları hakkında bilgi verdi. 

CHP’li Nazlıaka kentteki temasları kapsamında Hakkari Barosu ve Hakkari Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti 
Hakkari’nin Sesi Radyosuna konuk olan Nazlıaka akşam saatlerinde kentten ayrıldı. 

chpli-nazliaka-yasam-hak’-projesini-anlatti.jpgchpli-nazliaka-yasam-hak’-projesini-anlatti-2.jpgchpli-nazliaka-yasam-hak’-projesini-anlatti-3.jpgchpli-nazliaka-yasam-hak’-projesini-anlatti-4.jpg

Bu haber toplam 1924 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim