• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

CHP'nin Hakkari çıkarması!

Hakan Taş

İl başkanlarıyla söyleşilerimi sürdürüyorum. CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı ile daha sakin bir ortamda görüşebilmek için özel ofisinde bir araya geliyoruz.

İlk siyasete girdiğinde kendisini eleştirmiştim. Bu ağır yükü taşıyamaz, siyaset onun işi değil diye. Doğrusu beni de şaşırttı ve CHP'yi Hakkari'de iyi bir noktaya taşıdı. İki saat süren görüşmemizde işte sorular ve aldığım yanıtlar;

-Yeniden güven tazelediniz. Neler söylemek istersiniz?

"Parti tabanı ve halkımız yeniden aday olmamı ve kaldığımız yerden devam etmemi istediler. Hakkari'de siyaset yapmak zordur. Çünkü halkımızın haklı talepleri de çoktur. Sorunların çözüm adresi Ankara'dır. Ben bundan dolayı Ankara'da ofis açtım. Memleketimin tüm sorunlarına burada çözüm aramaktayım.

Ayrıca hastası olup Ankara'ya gelen vatandaşımızı havalimanından aldırıp tedavi göreceği hastaneye kadar taşıma hizmetini sunuyorum. Hangi konuda olursa olsun bizim yapabileceğimiz her sorunun çözümü için koşturuyoruz."

-İl kongresine CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gelmesi bekleniyordu. Neden iştirak edemediler ve genel merkezden kimler geldi?

"Sayın genel başkanımız Kılıçdaroğlu sadece birkaç kongreye iştirak etti. Yoğun programları dolayısıyla ısrar etmedik. Partimizin ağır ve sevilen isimleri Muharrem İNCE, Sezgin TANRIKULU, Mehmet TÜM ve Eren ERDEM iştirak ederek bizi onurlandırdılar.

Bu çalışmamız 24 Kasım'a denk gelince, sayın Muharrem İnce'de eğitimci olunca cafe ve sokakları gezinerek tüm öğretmenleri kutladık. Hatta gece bir otelde öğretmenler eğlencesi vardı, ona bile iştirak ederek sevinçlerine ve halaylarına ortak olduk. Heyetimiz geceyi ilimizde geçirerek ertesi gün mutlu biçimde ayrıldılar."

chp-aytekin.jpg

-CHP, 2019 seçimlerine ne kadar hazır?

"CHP, heran seçim olabilir düşüncesiyle her zaman hazırlıklıdır. kendisine öz güveni olan ve seçmenlerine fazlasıyla güvenen bir partiyiz. Bugün erken seçimi arzu eden tek partiyiz. Bu kez seçimler çok daha farklı ve görkemli olacaktır. Katılım daha fazla olacaktır. Allah'ın izni, halkımızın vereceği yetki ile iktidara doğru yürüyoruz. Biz devletin imkanlarıyla değil, kendi imkanlarımızla en ücra köşedeki vatandaşımızın bile ayağına kadar gidiyoruz."

-Tekrar başkan seçildiniz. Yönetimde değişim var mı?

"Yüzde 70 değişime girdik. Parti yönetimine kültürlü ve üretken isimleri yerleştirdik. İşadamları, mühendisler, emekli müdürler kısacası tahsilli ve temsiliyet gücü olan arkadaşları yerleştirdik."

-CHP'nin ilimize yardım projesine değinirmisiniz?

"İlimizde yardıma muhtaç 4 bin kişiye 5 tır dolusu gıda yardımında bulunduk. Bu yardımlarımız her daim devam edecektir. 2-3 yardım tır daha gelecek. Hakkari ve çevresinde tespit ettiğimiz gerçek anlamda yardıma muhtaç vatandaşımıza ulaştırıyoruz."

-Gıda yardımı dışında proje anlamında bir atılım var mıdır?

"Hakkari için üç tane çok anlamlı projemiz var. En çok ihtiyaç duyulan ve hepimize gerekli olan geniş kapasiteli bir taziye evi yaptıracağız. Evleri uzak olan öğrencilere taşıma hizmeti vereceğiz. Ve de tüm renkleri ve güzellikleri barındıracak  orjinal bir kültür merkezini inşa edeceğiz. Hakkari halkı iyi olan herşeye layıktır."

-İl meselesi hususunda sanırım tehlike geçmiş değil. Bu konuda neler söylemek istersiniz?

"Bu yanlış karar ve uygulamaya partimiz başından beri karşı koymaktadır. Yanlış anlaşılmasın en kötü ihtimal şuan ilçeye dönüştürülsek bile 2019 seçimlerinde iktidar olduğumuzda bu kararı bozar yeniden il statüsünü geri aldırırız. CHP, her türlü haksızlığa karşı durmayı ilke edinen bir partidir.

Hakkari'ye dokundurmayacağız. Hiç kimsenin tavsip etmediği 2 çocuğun attığı taşlara karşı cezalandırılıyorsak diyecek söz yoktur demektir."

chp-aytekin-1.jpg

-CHP Hakkari'de toplanacakmış. Nasıl yani?

"İki ayda bir Ankara'da yaptığımız il başkanları toplantısını bu kez Hakkari'de yapmayı planlıyoruz. 81 il başkanını ilimizde ağırlayacağız.

Bu durum partimiz ve genel başkanımızın ilimize verdiği önemi gösteriyor. Ak Parti sürekli Hakkari üzerinden CHP'ye yükleniyor. kimse Türk bayrağı üzerinde siyaset yapmasın. bu bayraktan hepimizin kanı var canı var. Bir ülkenin onuru ve simgesi bayraktır.  Referandum seçimlerinde sadece bayrakla girildi. 

CHP İl Başkanı Karahanlı ile zevkli bir söyleşi yaptık ve konuştuklarımızı sizinle de paylaştık. Yeni bir röportajda buluşmak dileğiyle...

 

Bu yazı toplam 3466 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim