• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Çılgın Kürtler

Hakan Taş

Ağrı, Erciyes, Süphan, Kaçkar, Nemrut, Aladağ, Karadağ, Cilo ve şimdide Sümbül dağı… Hakkari Üniversitesi bünyesinde kurulan “Doğa Spor Kulübü” nü Hacı Tansu kurdu. Rektör İbrahim Belenli’de destekledi. Bu kulübe üye başvurusu her geçen gün arttı.     “Kızdırma beni yoksa dağa çıkarım” söylemi artık demode oldu. Çünkü dağa çıkmak moda haline geldi. Bizim çılgın Kürtlerin Sümbül dağı tırmanışı büyük yankı yaptı.

YILAN HİKAYESİ

Sümbül dağına bugüne kadar kar, yağmur ve helikopterlerin dışında kimse yakın olamamıştı. Bu davetsiz misafirler yılanları rahatsız etti. 60 kişilik gurupta hıncını Tedaş Müdürü İzzettin Demir’den aldı. Büyük panik yaşayan çılgın Kürtler yardım çığlıkları attı.

TÜRKER DEVREYE GİRDİ  

Gurupta bulunanlar yılan saldırısında ilk olarak göreve yeni başlayan Valimiz Orhan ALİMOĞLU’yu aramışlar. Anlatılanlara göre Valimiz yetersiz kalınca eski valimiz şimdiki MGK Genel Sekreteri Muammer TÜRKER’i aramışlar. Türker hemen devreye girerek Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığını arayarak yardımcı olunmasını istemiş.

 İLK KEZ HELİKOPTERLER ALKIŞLANDI

Dört helikopter büyük hassasiyetle Sümbül dağına giderek yaralıyı taşıdı. Hakkari şehir merkezinde binlerce kişi ise olup bitenleri kimisi çıplak gözlerle kimi de dürbünle izledi. Hakkari semalarında uçuşan helikopteri çok kişi alkışladı.

SENDİKACILARIN TEPKİSİ

Sağlık Emekçileri Sendikası bir basın toplantısı düzenleyerek bu etkinliği bir skandal olarak değerlendirdi. SES’in bu sesi  Hacı Tansu ve kulüp üyelerini kızdırdı.

“BU BİR MÜSABAKA DEĞİL AKTİVİTEDİR”

Bu çılgın projenin çılgın kürdü Hacı Tansu şu açıklamayı yaptı: “ İlimizde son yıllarda yapılan doğa aktiviteleri halk tarafından oldukça ilgi görmüş ve her geçen gün katılımlar daha da artmıştır. Bu tür faaliyetlerin sivil toplum örgütleri tarafından desteklenmesi gerekiyorken net bir şekilde görülüyor ki bu faaliyetler bir takım kişileri ve gurupları rahatsız etmektedir. SES’in bu basın açıklamasını bilgisizce yapılan talihsiz bir açıklama olarak değerlendiriyorum. Herhangi bir spor branşında düzenlenen müsabakalar elbette ki sağlık tedbirleri dahil her türlü çalışmalar yapılır ancak gözden kaçırdıkları bir husus var  ki bu bir müsabaka değil doğa aktivitesidir.”

 FEDERASYONA TEPKİ

Federasyon Hakkari dağları yasaklıdır, çıkılmamalıdır diyor ve kulübümüzü desteklemiyor. Kulüp üyeleri ise yasaklı olmayan dağlarda spor yapmaktayız. Federasyonun bu kararını kınıyoruz mesajı veriyor.

VALİLİK BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

“30 Haziran 2012 tarihinde Hakkari merkez ilçe sümbül dağları bölgesinde dağcılık sporu yapan bir gurup vatandaşımız tarafından, yılan sokması nedeniyle bir dağcının hayati tehlikesi bulunduğu ve karadan tahliye imkanının olmadığının anlaşılması üzerine valiliğimizin talebi doğrultusunda Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Hakkari Hava Görev Komutanlığından iki kurtarma helikopteri, 1 taarruz helikopter kolu eşliğinde inişin mümkün olmadığı yaklaşık 3000 metre yükseklikte kurtarma vinci kullanılmak suretiyle çok özel bir kurtarma ve tahliye faaliyeti gerçekleştirilmiştir. Çok zor coğrafi şartlarda kurtarılan dağcı vatandaşımız zamana karşı yarışılarak tahliye edilmiş ve hastaneye yetiştirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. Hakkari Valiliği”

ÇILGIN KÜRTLERİ KUTLUYORUM

Sümbül dağına tırmanan sporcular Hakkari’de en çok çene yoran ve konuşulan kişiler oluverdi. Gündeme damgasını ise 70 yaşında Ramazan Akbaş, yılan saldırısına uğrayan İzzettin Demir ve helikopterler oldu.

     

 

Bu yazı toplam 3685 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 7
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim