• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Cilt yenileme yöntemleri

Cilt yenileme yöntemleri
Kimi zaman kırışıklardan kimi zaman sivilce lekelerinden kimi zaman da sarkmalardan kurtulmak için farklı farklı cilt yenileme yöntemleri öneriliyor. İşte belli başlı yöntemler ve etkileri...

Optimal Sağlık’tan Dr. Hande Bozatlı’ya göre cilt yenileme tedavileri cildin doğal yapısına  uygun olarak düzenlenmiştir. Yaşlanma mekanizmalarını düzeltmeye yöneliktir. Yapay bir görünüm oluşturmaz. İyileşme süresi gerektirmez, kısa sürede uygulanır tedavi sonrası günlük yaşama devam edilir. Güvenli ve rahattır. Yeter ki uzman kişiler tarafından ve güvenli aletlerle uygulansın.

Bozatlı, “Ancak unutmamak gerekir ki, biz bu uygulamalarla cilt yaşlanmasını yavaşlatmayı ve hasarın bir kısmını düzeltmeyi başarabiliyoruz. Yaşlanmaya sebep olan nedenleri durduramıyoruz” diyor. 

Mikrodermabrazyon /mekanik peeling

Alüminyum  hidroksit gibi  kristal yapıdaki maddelerin yüksek basınç altında uygulanmasıyla cildin yüzeysel tabakasının uzaklaştırılmasıdır. Bu yöntemle hücre yenilenmesi ve kolajen sentezi uyarılır. İnce çizgiler, kırışıklılar, akne izleri, cilt lekeleri tedavi edilir.  Basit ve güvenli bir tedavidir.

Günlük hayatınızı aksatmaz. Uygulamaların başarılı olabilmesi için tekrarlayan seanslar şeklinde yapılması önerilir. Tedavi sırasında güneşten korunmaya özen gösterilmelidir.

 Mezoterapi 

1950’li yıllarda Fransa’da doğmuş bir tedavidir. Bugün bazı tıp çevrelerinde hala tartışılsa da her geçen gün daha çok gelişmekte ve kabul görmektedir. Bazı özel ilaçların, vitaminlerin, eser elementlerin cilde çok küçük dozlarda enjeksiyonudur.

Cansız, donuk , nemsiz ve kırışıklığın olduğu ciltlere uygulanabilir.  Tedavi 15-20 dakika sürer. Hafif şişme, kızarıklık ve morarma olabilir. Cildin durumuna göre tekrarlayan seanslar yapmak gerekir. Kullanılan ilacın özelliğine göre dolaşım düzenlenir, hücresel metabolizma hızlanır ve dokular canlandırılır. Ciltte nem artışı ve parlaklık oluşur.

IPL  ile cilt yenileme

Yaşlanma süreciyle birlikte  lekelerde, kılcal damarlarda artış olur ve cilt incelir. Bu tedavi yöntemiyle ışık enerjisi belli dozlarda uygulanır, üst deri bölgelerinde ısıya dönüşerek yeni kolajen üretimini arttırır çizgileri azaltır, lekeleri ve damar görünümlerini düzeltir.

Uygulamayı tekrarlayan seanslar şeklinde yapmak gerekir. .Kolay ve güvenli bir tedavidir. Yan etkileri azdır ve geçicidir. İyileşme süreci gerektirmez ve günlük yaşantınızı aksatmaz. Tedavi sonrasında güneşten korunmaya özen gösterilmelidir.

1. Ablatif cilt yenileme yöntemi:  Cildin üst tabakaları tamamen soyulur ve bu bölge açık yara haline gelir. İyileşme sürecinde yüzün bir süre kapatılması gerekir. Ancak çok etkili bir cilt yenileme sağlar. Bu uygulama iyileşme süresi gerektirmektedir.
 
2. Nonablatif cilt yenileme:  Cildin üst tabakalarına hiçbir hasar vermeden alttaki kollagen dokuyu uyararak yenilenme yapılmasıdır. İlk yönteme göre etkisi daha zayıftır. Risksiz olduğu için bu gün daha çok tercih edilen bir yöntemdir.

Cildin orta bölümündeki  kolajen dokusunu arttırarak etki eder. Çizgileri azaltır ve gözenekleri daraltır. Derideki yara ve akne izlerini düzeltir. Tekrarlayan uygulamalar yapmak gerekir.  Uygulaması oldukça rahat bir tedavidir.

Radyofekans

Yaşlanma süreciyle birlikte kolajen liflerin sayısı azalır, yapısı bozulur sonuç gevşek ve sarkık bir cilttir. Eskiden bunun tek çözümü yüz germeydi.  Ancak bugün elimizde alternatif olabilecek radyofrekans ve kızılötesi ışınlar var.

Radyofrekans ile kızılötesi ışınlar farklı teknolojiler, farklı aletlerdir. Ancak her ikisinde de hedef aynıdır.

Teknik olarak cildin derin tabakalarında kolajen  lifleri uyarılır, sayısını arttırılır ve yeniden şekillenmesi sağlanır. Böylece cilt sıkılaşır, sarkmış olan dokular tekrar toparlanır.

Derinin üst tabakalarına direk fayda göstermez yalnızca derin dokuları etkiler.  

Radyofrekans ile yapılan tedavilerde ağrı olabilir.  Riskin az olduğu, güvenli ve kolay uygulamalardır. Etkiler iki yıla kadar sürer. Yüz germeye alternatiftir ancak cerrahi kadar etkili olması beklenemez. Çene, yanak, boyun  bölgesi sarkmalarını toparlar ve cildi sıklaştırır.Radikal

Bu haber toplam 2920 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim