• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 11 °C

Çimenli köyündeki çiftçilere seminer

Çimenli köyündeki çiftçilere seminer
Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü “Dünya Gıda Günü” etkinlikleri kapsamında çiftçilere seminer verdi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve  Tarım Teşkilatı (FAO), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İşbirliği ile yürütülen ve her yıl 16 Ekim tarihinde kutlanan Dünya Gıda Günü'nün bu yıl ki ana teması "Aile Çiftçiliği” dünyayı besle, yeryüzünü önemse" olarak belirlendiği belirtildi.

 Hakkari İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Medeni Erdem Hanlıgil,, Gıda Mühendisleri Zehra Merve Çelenk ve Serpil İkiz ile Tekniker Adnan Fırat tarafından Hakkari’nin Çimenli Köyünde  “Dünya Gıda Günü” etkinlikleri kapsamında Aile Çiftçiliği konusunda çiftçilere görüntülü sunumlar izletildi.

 tarim-seminer-2.jpg

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelleri seminerde 2014 yılı Uluslararası Aile Çiftçiliği Yılı'nın temel amacının açlık ve yoksullukla mücadele, gıda güvenliğinin ve beslenmesinin sağlanması,  geçim kaynaklarının  yönetimi, çevrenin korunması ve özellikle de kırsal alanlarda sürdürülebilir kalkınma açısından aile çiftçiliğinin önemine hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Konuşmacılar,” Dünyada hala 800 milyon kişi sağlıklı bir yaşam sürebilmek için yeterli seviyede gıda alamamakta, her üç çocuktan biri yetersiz beslenmekte ve bu sorunun aşılmasında çözümün aile çiftçilerinin geliştirilmesinde, mevcut aile çiftçiliği işletmelerinin refahının yükseltilmesinde olduğu düşünülmektedir.

Ancak aile çiftçiliği işletmelerinde kaynaklara, teknolojiye, pazarlara ve hizmetlere erişim konusunda dezavantajlı durumlar yaşanmakta, aynı zamanda beklenmedik olumsuz hava koşulları, iklim değişikliği ve çevrenin bozulması gibi sorunlarla da karşılaşılmaktadır.

Bu alanda alınacak önlemlerin başında, dünyada yoksulluğun ortadan kaldırılması ve çevrenin korunması konularındaki mücadeleye en önemli katkıyı sağlayan 500 milyon küçük aile çiftçisinin güçlendirilmesi için üretim kaynaklarına eşit erişimlerinin sağlanması gerektiği ifade ettiler.” Hakkarihabertv.com

tarim-1.20141021135835.jpg

 

Bu haber toplam 5233 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim