• BIST 9091.57
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Cisad bir haftada üç faaliyet gerçekleştirdi

Cisad bir haftada üç faaliyet gerçekleştirdi
Hakkari Cisad dağcı ve doğa severleri 3 bin 250 metre yükseklikteki yaka zirvesine tırmanış gerçekleştirdi.

FOTO-GALERİ YÜKLENİYOR....Cisad başkanı Azad Ölmez derneğimizin yapmış olduğu doğa sporları faaliyetleri sonucunda günden güne katılımın çoğaldığını görüyoruz dedi. Ölmez,” Bu sporun dışında Rafting ve bisiklet turlarına ağırlık vermeye çalışacağız.

Önümüzde büyük projeler var, Dağ evi ve Rafting için Zap deresinde büyük bir alan bulmaya çalışarak Rafting sporunu hayata geçirmeye ve yeni sporcular yetiştirmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.

 Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari il Temsilcisi Naci Ertunç ise, yaz sıcaklarının başladığı bu günlerde bölgemizdeki yüksek kesimlerinde doğanın ihtişamına kapılmamak elde değil Cisad bu fırsatı kaçırmadan bir birinden güzel üç ayrı bölgeye bir haftada faaliyet düzenlediklerini söyledi.

Ertunç,” 20 kişilik ekip Mergabüt yaylasına kamp attılar. Gece geç saatlere kadar kamp ateşi önünde şarkılar söyleyen dağcılar, sabahın erken saatinde kalkarak kampı topladılar,kahvaltı yaptıktan sonra 3050 metre yüksekliğinde olan Çungur ‘Şivekür’ tepesine tırmanışa geçtiler. Zirve yaptıktan sonra güzel doğada gezerek günlerini geçirdikten sonra dönüşe başladılar.

12 Haziran Çarşamba günü Cilo bölgesine Dört kişilik bir ekip ön keşif yapmak amacıyla sabahın erken saatlerinde Hakkari merkezinden hareket ederek Mergan yaylasına saat 07.00 da ulaştılar.

Yapılan kahvaltıdan sonra Avaspi buzullarının durumunu öğrenmek için yayladan ayrılıp, buzullara doğru yürüdüler. Soluğu buzul şelaleye yakın bölgede alan dağcı ekip yaylanın değişik bölgelerinde keşiflerini tamamlayıp akşama doğru merkeze dönüşü sağladılar.

13 Haziran Perşembe günü 28 kişilik bir ekip ile soluğu Berçelan yaylasında alan Cisad dağcı ve doğaseverleri önce  3250 metre  büyük yaka zirvesine çıktılar ve daha sonra Berçelan yaylalarını gezerek gün geçirdiler.

Doğa yürüyüşleri ile dağcılık sporları faaliyetlerine ağırlık vereceğini ve buna ek Kaya tırmanış eğitimlerinde iyi sporcu çıkarmaya çalışıyoruz.

15 Haziran Cumartesi günü Sümbül dağı tırmanışı var, Karlı bölgenin yoğun olduğu ve zorlu parkurları olan bu dağ faaliyetine lisanslı ve tecrübeli dağcıları götürmeyi düşünüyoruz dedi. Haber: Feyzullah Taş


 

Bu haber toplam 2978 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim