• BIST 9794.74
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

CİSAD emekçi kadınlar günü için zirve yaptı

CİSAD emekçi kadınlar günü için zirve yaptı
Cilo Sat Gölleri ve Buzulları Dağcılık ve Doğa Sporları Derneği ‘CİSAD ‘ 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü münasebetiyle Çungur (Şivekür) tepesine zirve yaptı.

Cisad ‘Dünya emekçi kadınlar gününü unutmadı, çoğunluğu kadın olmak üzere yaklaşık 50 doğaseveri bir araya getirerek Hakkari merkezinde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından tahsis edilen araçlarla Mergabüt kayak merkezine hareket ettiler.

Orada Telesiyeje binerek üst istasyona çıkan doğaseverlere faaliyet hakkında kısa bilgi verildi ve daha sonra Çungur tepesine doğru yürüyüşe başlandı. Karlara bata çıka bir hayli zorlanan kalabalık ekip, iki saat sonra zirveye ulaşmayı başardılar. 3050 metre yüksekliğinde olan Çungur zirvesinde hatıra fotoğraflar çektikten sonra zirve defterine katılımcıların isimleri yazıldı. Daha sonra Cisad tarafından hazırlanan pankartlar açıldı. Katılımda bulunan tüm kadınlara kırmızı gül dağıtıldı.

Cisad Yönetim Kurulu adına Avukat Turgut Besi, zirvede kadınlara hitaben yaptığı konuşmada,  Dünya emekçi kadınlar günü ABD Newyork kentinde 08 mart 1857 yılında dokuma işinde çalışan 40 000 yakın emekçi kadın ‘çalışma koşullarının’ iyileştirilmesi amaçlı bir tekstil fabrikasında greve gitmiş, güvenlik güçlerinin sert müdahalesi ile çoğunluğu kadın olmak üzere 129 emekçi çıkan yangında hayatını yitirmişti dedi.

Daha sonra kadınlar adına söz alan Güllü Biçer, Cisad camiasına böyle anlamlı bir faaliyet için kendilerine teşekkür etti. Biçer,” Güzel doğada bizleri bir araya getirerek doğa yürüyüşü yaptırdılar. Çungur tepesine çıkmak hiçbir zaman bize nasip olmazdı. Kış şartlarında dağcılığın ne kadar zor ve o kadarda güzel olduğunu öğrenmiş olduk.  Dünya kadınlar gününü kutlarken güzel bir spor yapmış olduk”

Türkiye Dağcılık Federasyonu Hakkari Dağcılık il Temsilcisi ve CİSAD’ın koruyucu üyelerinden Naci Ertunç, Kadınlar inancını ve kendine güvenini asla kayıp etmeyen hayatımızın en değerli varlıklarıdır dedi.

Ertunç,”Şefkatli, merhametli ve sevgi dolu olmaları onları her zaman güçlü kılar. Kadınlar akıllarına koydukları her şeyi başarıyla yapabilecek güçtedirler. Denizlerin en derin sularında yüzebilir, dağların en yüksek zirvelerine çıkabilirler. Onlara da yakışan budur.

Hayatları buyunca bütün zorluklara göğüs germiş ve dik durmuşlardır. Başta annemin ve tüm dünya emekçi kadınlar gününü kutlayarak Cisad camiası olarak Dünya emekçi kadınlar gününde kendilerineher konuda yardımcı olan Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne çok teşekkür etti. Daha sonra zirveden inişe geçen kalabalık ekip Kayak merkezinde araçlarla Hakkari merkezine döndüler. Hakkarihabertv.com

dagci-2-002.jpgdagci-3-002.jpgdagci-1-005.jpg


 

Bu haber toplam 1711 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim