• BIST 9094.18
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

Cizre’de bodrumda mahsur kalanlardan biri daha hayatını kaybetti

Cizre’de bodrumda mahsur kalanlardan biri daha hayatını kaybetti
Cizre’de bir binanın bodrum katında mahsur kalan ve dışarı çıkarılmalarına izin verilmeyen 24 yaralıdan Nusret Bayer da hayatını kaybetti.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde saldırılarda yaralanan ve bir binanın bodrum katında bulunan 24 yaralıdan Nusret Bayer hayatını kaybetti.

Bayer’in kan kaybından yaşamını yitirmesiyle 5 gündür hastaneye kaldırılmaları engellendiği için yaşamını yitirenlerin sayısı 5’e çıktı.

Binada hala aralarında çocukların da olduğu 23 yaralı bulunuyor.

Ne olmuştu?

Şırnak’ın Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi’ndeki eve akşam saatlerinde havan topu isabet etmiş, aralarında Azadiya Welat gazetesinin yazı işleri müdürü Rohat Aktaş’ın yanı sıra Cizre Halk Meclisi Eş Başkanları ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Parti Meclisi üyesi Mehmet Yavuzel’in de aralarında olduğu kişiler yaralanmıştı.

Cizre Halk Meclisi Eş Başkanı Mehmet Tunç, yaralılardan, S.I (15), V.Ç. (13) ve Nusret Bayer’in sağlık durumunun kötüye gittiğini belirtmişti.

Tunç, geç olmadan kamuoyunun artık harekete geçmesi gerektiği çağrısı yaparak, “Burada yaşanacakların sorumlusu Erdoğan’dır. İnsanım diyen herkes buraya akmalı. Buraya sessiz kalanlar da Erdoğan kadar suçlu olacaktır” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ise dün belirttikleri gibi yaralıların ailelerinden kadınlarla buluşarak eve ulaşmak için ilerleyen saatlerde mahalleye gideceklerini söylemişti.

Yaralıların durumlarının kötüleşmesi üzerine dün, Sarıyıldız, Şırnak Valisi ile görüşmüştü. Mahalleye belediyenin ambulansının girerek yaralıları alıp İpekyolu’na gelecek 112 Acil servis ambulanslarına taşınması önerisini reddeden Vali, yaralıların mahalleden yürüyerek çıkması yönünde açıklamada bulunmuştu.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Aralık 2015 günü sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. İMC

Bu haber toplam 11627 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim