• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 2 °C

Cizre'liler il olmak için gün sayıyor!

Cizre'liler il olmak için gün sayıyor!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, TOBB Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Şırnak’ın Cizre ilçesinin il olacağını duyurması vatandaşları sevindirdi. Cizreliler, ilçelerinin bir an önce il olmasını istediklerini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde düzenlenen TOBB 73. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "Cizre şehir olacak dedik ya. Yani Şırnak Cizre'ye dönüşecek, Hakkari de Yüksekova'ya dönüşecek. Çünkü şehircilik benim işim. Niye? Belediyecilikten geldim. Neresi şehir olur, neresi olmaz onu iyi bilirim” dedi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu açıklamaları, yıllardır il olmayı bekleyen Cizre’de kısa sürede yayıldı. Erdoğan’ın açıklamalarını büyük bir sevinçle karşılayan Cizreliler, ilçelerinin bir an önce il olmasını beklediklerini kaydetti.

Yıllardır bekledikleri hayali bu gün Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan duymalarından çok mutlu olduklarını belirten Şehmuz Alpkan, “Yıllardır beklediğimiz bu müjdeyi bugün sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu müjdeyi Cizrelilerimize verdi.

Başta Cizre Sivil toplum kuruluşlarına ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra da memleketimizin huzuru için, kalkınması ve güzel projeleri için hep birlikte Cizre’mize ve memleketimize sahip çıkacağız.

Gönül isterdi ki Şırnak merkezde il kalsın. Orası da bizim memleketimizdir. Fakat memleketimizin huzuru için kalkınması için sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. İnşallah bundan sonra memleketimize çok daha güzel projeler, çok daha güzel istihdamlar olacaktır. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

“Çok memnun olduk” 
Esnaf Ahmet Şık, Cumhurbaşkanımız Erdoğan’a çok teşekkür ettiklerini anlatarak, “Cizre bunu zaten hak etmişti. Zaten ilk önce buranın vilayet olması gerekirdi. Şırnak’a verdiler.

Şimdi de zararın neresinden dönersen kardır. Cizre’yi vilayet yaptılar. Çok çok memnun olduk. Hepimize hayırlı olsun. Vilayete ne yakışıyorsa onu bekliyoruz.

Cizre tarihi bir yerdir. Kültürel bir yerdir. Kaza veya başkent olsa bile tarihi bir yeri vardır. Hz. Nuh’un yeridir. Mem u Zin’in yeridir. Ahmede Hane yeridir. Kırmızı Medrese’nin 560 yıllık bir tarihi yeri vardır. Cizre’ye yakışan bir yer yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu. 

Ali Bilir adlı vatandaş ise, “Cizre il olması hayalimizdi. Cizre il olmasıyla gelişecek. Yatırım olur. Daha iyi olacak vatandaşlar için. Çok sevinçliyiz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a buradan çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı. İHA

Bu haber toplam 3478 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim