• BIST 9693.46
  • Altın 2508.992
  • Dolar 32.5787
  • Euro 34.7763
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

ÇKS kaydı için son gün 30 Haziran

ÇKS kaydı için son gün 30 Haziran
2021 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları 30 Haziran 2021 Çarşamba günü mesai bitiminde sona erecek.
Hakkari Ziraat Odası Başkanı Naif ÖNAL 30 Haziran 2021 tarihine kadar başvuruda bulunmayan üreticilerin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) üzerinden yürütülen desteklemelerden faydalanamayacağını söyledi.
 
Başkan Önal, konuyla ilgili açıklamasında, Hakkari Merkez, Çukurca, Yüksekova.Şemdinli.ve Derecik İlçelerimiz  “Üreticilerimizin mazot ve gübre desteği, sertifikalı tohum kullanımı desteği, sertifikalı tohum üretimi desteği, sertifikalı fidan/fide kullanımı desteği,
 
iyi tarım uygulamaları desteği, organik tarım desteği, Türkiye tarım havzaları üretim ve destekleme modeline göre yağlı tohumlu bitkiler ve hububat- baklagil fark ödemesi desteği, küçük aile işletmesi desteği, yem bitkileri desteği,
 
katı organik –organomineral gübre desteği, biyolojik ve biyoteknik mücadele desteğinden faydalanabilmeleri GAP. DAP VE TARIM BAKANLIĞI (KKYDP)  Hibe projelerinden ayrıca Ziraat bankası ve tarım kredi kooperatiflerinde kredi çekmeleri  için ÇKS'ye kayıtlı olma zorunluluğu bulunmaktadır.
 
Çiftçilerimizin taşınmazlarında tarla ve meyve bahçelerinde hangi ada ve parsele hangi ürünü ekmiş veya ekeceği ürününü doğru ve tam eksiksiz bir şekilde Muhtarlarımızın imzaladığı ÇKF beyan kısmına net bir şekilde ekilmiş ve ekilecek ürün beyanı tam olarak yazılması gerekmektedir.
 
Beyan kısmını dolduran ve beyanını yerine getirmeyen çiftçilerimiz desteklemelerden yararlandırılmayacağı.şayet beyan değişikliği yapan çiftçilerimiz 1 ay içerisinde iligil Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlüklerine beyan değişikliği için başvuruda bulunmaları zorunludur.
 
2021 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıt ve güncellemesi için başvuruda bulunmayan üreticilerimizin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları ve bahsedilen desteklemelere müracaat edebilmeleri için 30 Haziran 2021 tarihi mesai bitimine kadar başvuru dosyasını teslim etmesi gerekmektedir” hatırlatmalarında bulundu.
Bu haber toplam 1850 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim