• BIST 8792.48
  • Altın 2238.284
  • Dolar 32.3368
  • Euro 35.0772
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 11 °C

Çobanlıktan üniversiteye uzanan yaşam öyküsü

Çobanlıktan üniversiteye uzanan yaşam öyküsü
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Taşağıl köyünde yaşayan Ahmet Dağ, bir yandan çobanlık yaparken aynı zamanda ders çalışarak ilahiyat fakültesini kazandı.

20 yaşındaki Ahmet Dağ yedi çocuklu ailenin en küçüğü. İlkokulu yaşadığı köyde okuyan Ahmet, maddi imkansızlıklar nedeniyle ilçeye gidip okuyamadı, çobanlığa başladı.

Okumayı çok seven çoban Ahmet, açık öğretimden kaydını yaparak ortaokul ve lise sınavlarına ise koyun otlattığı sırada çalışmaya başladı. Sınav tarihlerinde koyunları babasına emanet eden Dağ, sınavları tamamlayıp ortaokul ve liseden başarıyla mezun oldu.

Okuma azmiyle üniversite sınavlarına hazırlanmaya başlayan Ahmet Dağ, gündüzleri koyun otlatırken, gece saatlerinde ise sabahlara kadar ders çalıştı. Diğer kardeşlerinin evlenip aileden ayrılması üzerine anne ve babasıyla yalnız kalan Dağ, üniversiteye hazırlandığı sırada ailesinin ısrarıyla evlendi ama okuma ve öğrenme azminden vazgeçmedi.

Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) giren Ahmet, ilk sınavı başarıyla tamamladı, Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) ise imkansızlıklar nedeniyle katılamadı.

10 yaşındayken çobanlık yapmaya başladığını söyleyen Ahmet Dağ, "Okumayı çok seviyordum ve okumaya azmettim. İlkokulu bitirdikten sonra açık öğretime kaydoldum. Liseyi açıktan bitirdikten sonra üniversite sınavlarına hazırlanmaya başladım. Sınav günlerinde koyunlarımı babama teslim ediyordum.

Maddi imkansızlar nedeniyle açık öğretimde okumak zorunda kaldım ve şuan ilahiyat fakültesini kazandığım için çok mutluyum. Azmettim ve azmimin sonucuna ulaştım, şu an gerçekten çok mutluyum" dedi.

Oğlu Ahmet'i her zaman desteklerini belirten baba Mehmet Emin Dağ, "Ahmet kış aylarında koyun otlatmaya giderdi. Defteri eline alıp ders çalışıyordu.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Bazen hayvanlara bakamıyor ama ders çalışmayı ihmal etmiyordu. Akşam eve gelince yemek yemeden kitaplarını alarak odaya geçip gece yarılarına kadar ders çalışıyordu. Bu zamana kadar hep kendisi gayret etti ve Allah'a çok şükür kazandı. Ben her daim arkasındayım ve kendisini desteklemeye devam edeceğim" diye konuştu.

Ahmet Dağ'ın çoban arkadaşı Remzi Kocaman, koyunları genellikle beraber otlattıklarını belirterek şunları söyledi:

"Beraber büyüdük, koyunlarımızı da genellikle beraber otlatırız. Biz diğer çobanlarla beraber sohbet ederken Ahmet elinde kitaplarla ders çalışırdı.

Azmiyle fakülteyi kazandığını duyunca çok sevindik."
Örgün eğitim için maddi imkanı olmadığını belirten Ahmet Dağ, ilahiyat fakültesini de açık öğretimden tamamlayacağını söyledi.İHA

Bu haber toplam 3369 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim