• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Çocuklarda diş sağlığına dikkat

Çocuklarda diş sağlığına dikkat
Diş Hekimi Doç. Dr. Mustafa Ülker, çocukların iyi beslenebilmesi için diş sağlının önemli olduğunu, bu yüzden çocuklarda koruyucu diş hekimliği ya da diş hekimine muayene olmalarının önemli olduğunu vurguladı.

Medicana Konya Hastanesi Diş Hekimi Doç. Dr. Mustafa Ülker, çocukların bizim geleceğimiz olduğunu, onların sağlıklı yetişmesinin, sağlıklı bir neslimizin olacağı anlamına geldiğini söyledi.

Doç. Dr. Ülker, çocukların sağlıklı yetişebilmesi için iyi beslenmeleri gerektiğini ifade ederek, "Beslenmenin ilk başladığı yer, belki de en önemli yer ağız, ağız içi.

Çocukların iyi beslenebilmesi için ağız yapılarının düzgün olması, dişlerinin eksiksiz, zamanında çıkabilmesi ve bu dişlerini ağızlarında çürüksüz bir şekilde koruyabilmeleri gerekiyor. Bu yüzden çocuklarda koruyucu diş hekimliği ya da diş hekimine muayene olmaları önemli.

Çocuklarının dişlerinin çürüksüz kalması için en azından yılda bir defa diş hekimine çocuklarımızın görünmesini tavsiye ediyoruz.

Bu rutin kontrollerde hem ayna ve sontla yani görsel olarak muayene ediyoruz hem de radyograflardan faydalanıyoruz, dişleri değerlendiriyoruz. Öncelikle çenede olması gerektiği zamanda olması gerektiği kadar diş var mı, onu değerlendiriyoruz. Bazı durumlarda dişler eksik olabiliyor. Bu eksiklikler varsa onları tespit ediyoruz” dedi.

“Süt dişlerindeki çürükler bazen aileler tarafından ihmal edilebiliyor”
Dişlerin çenedeki sıralamalarına baktıklarını belirten Ülker, “Eğer ortodontik problem varsa, dişler olması gereken yerde değilse ya da çaprazlık varsa, bu dişlerde erken yaşlarda, çocuk yaşlarda bunlara müdahale edilmesi daha kolay oluyor.

Hem de daha kalıcı ve güzel sonuçlar alabileceğimiz tedaviler yapabiliyoruz. Çocuklarda karşılaştığımız problemlerden birisi de yaygın diş çürükleri. Özellikle süt dişlerindeki çürükler bazen aileler tarafından ihmal edilebiliyor.

Aileler; bu süt dişi nasıl olsa, bunların yerine daimi dişler gelecek, bunlardaki dişler önemsiz diye düşünebiliyor. Fakat işin aslı öyle değil. Süt dişlerinin altından daimi dişler gelene kadar çürüksüz bir şekilde ağızda kalması gerekiyor.

Hem beslenme için hem çiğneme fonksiyonunu yapabilmeleri için hem de ağrısız, sağlıklı bir gelişim sağlayabilmeleri için buna çok dikkat etmemiz lazım.

Çocuklarda erken dönem teşhis ettiğimiz çürükleri tedavi ederek çocukların hem sağlıklı beslenmeleri hem de sağlıklı büyümelerine diş hekimleri olarak katkı sunmaya, katkı vermeye çalışıyoruz” şeklinde konuştu. İHA

 

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim