• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 28 °C

CÖDER YGS’ye girecek öğrenciler için seferber oldu

CÖDER YGS’ye girecek öğrenciler için seferber oldu
Hakkari Üniversitesi Cölemerig Öğrenci Derneği (CÖDER) tarafından Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) nedeniyle barınma sıkıntısı çeken öğleciler için stand ve moral amaçlı eğlence programı düzenledi.

Hakkari Üniversitesi (CÖDER) il dışında gelip yarın YGS’ye girecek ve barınma sıkıntısını çeken öğrenciler için Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye binası önünde stand kurdu. Yer sıkıntısı çeken öğrencilerde standa gelerek isimlerini ve telefonlarını yazdırdılar. İsimlerini yazdıran öğrencilerin evlerde misafir edileceği belirtildi.

İl dışında gelen ve dışarıda kalan onlarca öğrencinin standa müracaat ettiği belirtildi. MÜZİK EĞLENCE PROGRAMI DÜZENLENDİ Bulvar Caddesi’nin bir şeridi trafiğe kapatılarak eğlence programı düzenlendi.

CÖDER tarafından ayrıca sınava girecek öğrenciler için moral ve motivasyon amaçlı eğlence programı düzenlendi. Belediye binası önünde düzenlenen programda Fakiye Teyran Kültür Sanat Merkezi sanatçıları sahne alarak bir birinden güzel türküler seslendirdi.


HABERİN VİDEOSUNU GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN



Burada yüzlerce öğrenci yöre halkı ile kol kola girerek halay çekip moral depoladı. HDP milletvekili aday adayları ise öğrencilerle kol kola girerek halay çekti. Program hakkında bilgi veren CÖDER üyesi Fuat Yaman, il dışından gelen öğrenciler için barınma sıkıntısı çektiği için stant kurduklarını söyledi.

Yaman,”Bakın binlerce öğrenci Hakkari’de sınava girecek ancak barınma sıkıntısı var. Cöder olarak belediye binası önünde stant kurduk. Dışarıda kalan öğrenciler buraya gelerek isimlerini yazdırıyor. Hakkari halkı misafirperver bir halktır. Aileler standa gelerek evlerine öğrencileri götürüp misafir ediyorlar.

Hükümetin buna bir çözüm bulması gerekiyor. Yüzlerce öğrenci buraya gönderiliyor barınma sıkıntısı yaşıyor. Zaten bölgeler arasında büyük bir farklılık var. Batıdaki öğrenciler tabletle okula giderken, buradakiler ise sabah erken saatlerinde tezekle okula gidiyor.

Yani her anlamda eziliyoruz. Ayrıca uzun yolda gelen öğrenciler için moral amaçlı müzik programı düzenledik. Sınava giren tüm öğrencilere başarılar diliyoruz” dedi. Hakkari Belediye Başkanlığı ise binasının önüne büyük bir pankart açarak YGS’ye girecek öğrencilere başarılar diledi.

Bu haber toplam 6265 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim